Kadınlarla birlikte fidan dikti

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesinde, fidan dikiminde görevli kadınlarla birlikte toprağa sedir ve çınar fidanları dikti.

GÜNDEM 30.03.2016 01:46:00 0
Kadınlarla birlikte fidan dikti

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluğumuzdur. Ormanlar Dünya yaşamının en değerli doğal kaynaklarıdır. Son yıllarda ormanlarımızın ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan önemi toplum tarafından çok iyi bir şekilde anlaşılmaktadır. Toplumda bu konuda bilinç oluşmuştur. Beklentiler ve taleplerde de artış gözlenmektedir. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Cumhuriyet tarihimizin en büyük ağaçlandırma seferberliğini, ağaçlandırma hamlesini gerçekleştirmekte, orman alanlarının iyileştirilmesi, genişletilmesi ve geliştirilmesi ile gelir getirici ağaçlandırma faaliyetlerini yürütmekte, ülkemiz orman alanları korunup arttırılmaktadır. ” dedi
Gerçekleşen açılış konuşmalarının ardından, Vali Civelek ve beraberindekiler fidan dikim alanında sedir ve çınar fidanları diktiler. Program sonunda yaklaşık 4 bin adet fidan toprakla buluştu.