Teröre karşı 'sokağa çıkın' mesajı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında teröre karşı birlik ve muhabbet vurgusu yaparak "Hiç çıkmadığımız kadar sokaklarımıza çıkalım. Evlerimize

GÜNDEM 30.03.2016 01:43:00 0
Teröre karşı

BÜTÜN İNSANLIĞIN TERÖR KARŞISINDA YEKVÜCUT OLMASI LAZIM
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısında hitap etti. Terör karşısında birlik olma çağrısı yapan Davutoğlu, "Ankara Kızılay'da servis aracının yanında, İstanbul'da meydanda bomba patlatanlar, Brüksel'de metroda ve havaalanında bomba patlatanlar ve Lahor'da lunaparkta masum çocukları öldürmek üzere bomba atanlar aynı alçaklardır. İsimleri farklı olabilir ama hepsi insanlık düşmanıdırlar. Onları bu cinayetlere azmettirenler de aynı odaklardır. Örgüt adları, ideolojileri farklı görünse de bu cinayet odakları insanlık suçu işlemek üzere örgütlenen bu organize cinayet şebekeleri birdir ve aynıdır. Bütün insanlığın daha fazla geç olmadan terör karşısında aynı kararlılıkla yekvücut olması lazım" ifadelerini kullandı. 
ESAS DARBEYİ SELAMLA VURACAĞIZ
Hiçbir ayrım gözetmeden insanların birbirine selam vermesinin teröre vurulacak en büyük darbe olacağını belirten Davutoğlu, "Bireysel ve toplumsal psikolojimiz için moral ve motivasyonumuz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklarımıza çıkalım. Bu sokaklar, bu şehirler bizim. Hiç gitmediğimiz kadar esnafımızın yanına gidelim. Alışveriş yapmayacaksak bile yoldan geçerken gördüğümüz her esnafa selam verelim. Komşularımızın kimliklerini sormayalım. Türk müsün Kürt müsün Arap mısın Sünni misin Alevi misin diye sormayalım. Soracağımız tek şey hali ve hatırı olmalıdır. Sakın ola ki evlerimize, kendi mahallelerimize kapanmayalım. Doğuda olanlar batıya gitsinler esselamu aleyküm desinler. Batıda olanlar doğuya gitsinler. Kuzeyde olanlar, güneyde olanlar herkes birbirine selam versin. Biz terörü kudret gücümüzle Allah'ın izniyle yeneceğiz. Teröre gerçek darbeyi selamlaşmak vuracak. Türk'ün Kürt ile Arap'ın Zaza ile Sünni'nin Alevi ile hiçbir ayrım gözetmeden selamlaşması var ya esas darbeyi bu selamla vuracağız; bu selamı yıkmak isteyenlere karşı" diye konuştu.