Gümrük Müdürlüğü ve TIR parkı taşınıyor

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü'nün ve TIR Parkının Veliköy Mahallesi'ndeki spor alınana taşınmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

GÜNDEM 29.03.2016 00:45:00 0
Gümrük Müdürlüğü ve TIR parkı taşınıyor

Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap AKAY, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva,AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe katıldı.
Projeyle ilgili konuşan Kaymakam Metin Kubilay, "Çerkezköy Gümrük Müdürlüğünün ve TIR Parkının mevcut yerinin otobüs terminalinin yakınında şehir içi trafiğin yoğun olduğu bir güzergahta bulunuyor. TIR parkının yetersiz kaldığı durumlarda TIR’ların şehir trafiğinin aktığı yol kenarlarına park etmesi hem can ve mal emniyeti konusundaki tehlikeleri hem de Çerkezköy girişinde ortaya çıkan çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için Veliköy’ e taşınmasının ve bu iki birimin taşınmasından elde edilecek alana da yeni bir Hükümet Konağı yapılması hususları üzerinde uzun süredir çalışılıyor. Bu konular ile ilgili yol haritasını belirlemek için bir hazırlık toplantısı gerçekleştirmeyi uygun gördük."dedi.

 

Toplantıyla ilgili yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik yoğunluğunun azaltılması, yakıt ve zamandan tasarrufun sağlanması ve oluşan çevre ve görüntü kirliliğinin önlenmesi açısından, ayrıca çok önemli görülen Veliköy’ den otobana çıkış verilmesi projesine büyük katkı yapacağı, bununla birlikte Organize Sanayi Bölgelerine giriş-çıkışların daha kolay olacağı, sonuç olarak hızlı nüfus artışına sahip olan ve üç Organize Sanayi Bölgesinin yer aldığı İlçemizin geleceği de düşünüldüğünde Gümrük Müdürlüğü ve TIR parkının Veliköy’ de Spor Alanı olarak belirlenen yere taşınması gerekliliği ele alınmıştır. Gümrük Müdürlüğü ve TIR parkının taşınmasının ardından elde edilecek alanın, Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’ den daha rahat ve kolay ulaşımın olabileceği merkezi konumu nedeniyle de İlçemize yapılması düşünülen yeni Hükümet Konağı için en uygun yer olduğu değerlendirilmiştir. İlçemizin geleceği düşünülerek yapılacak çalışmalar için herkesin üzerine düşeceği görevi en iyi şekilde yapacağı yönünde dilek ve temenniler dile getirilerek, gerekli çalışmalara başlanılması kararlaştırılmıştır.