İlk siftah Akay'dan

Çerkezköy Merkez Kız Öğrenci Yurdu,eğitim gören öğrencilerin yararına kermes düzenledi. El emeği ürünlerin satıldığı kermesten ilk alışverişi ise 10 adet havlu alan Belediye Başkanı V

GÜNDEM 29.03.2016 00:39:00 0
İlk siftah Akay

Hacı Fahri Zümbül  Camii karşısındaki Topçular Sokakta kurulan ve 3 Nisan tarihine kadar açık olacak kermesin açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Merkez Öğrenci Yurdu Dernek Başkanı İbrahim Narçın ile çok sayıda kişi katıldı.
Amaçlarının buradaki çocukların daha iyi yetişmesi olduğunu belirten Merkez Kız Öğrenci Yurdu öğretmenlerinden Muharrem Davran, "İnsanlarımız burada bir birleriyle kaynaşarak birlik ve beraberlik içinde çocuklarımıza daha iyi tahsil imkanı sunması anlamında da önemli bir görev yapmaktadırlar.Dolayısıyla kermese katkı sağlayan ve destek olan her kese teşekkür ediyor,kermesin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.
 

 

KATKI VE DESTEK VERENLERE TEŞÜKKÜR ETTİ
Çerkezköy’ün en eski öğrenci yurdu olan Merkez Kız Öğrenci Yurdunun geleneksel kermes açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bu yurdumuzda bulunan kız öğrencilerimiz burada dinimizi ve Türk örf ve ahlakını en iyi şekilde hocalarından öğrenmeleri anlamında önem kazanmaktadır.Emekli olan hocalarımızda biz nasılsa emekli olduk kendi hayatımıza bakalım demeden buradaki evlatlarımızın daha ahlaklı yetişmeleri anlamında katkı sağlamaktadırlar.Burada insanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde çocuklarımızın eğitimi için yaptıkları çalışmalar,yarının büyüklerine yapılan çalışmalar anlamında önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum.Bizlerin bu gibi yerlere  her zaman katkımız olacak. Buraya sağlanan katkı ile öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkıyoruz.Kermese emeği geçen, katkı ve destek sağlayanları da tebrik ediyorum."dedi.
Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası kermesin açılış kurdelesini Akay, dernek  başkanı İbrahim Narçın ve dernek yöneticileriyle birlikte kesti ve ardından kermeste açılan stantlar gezildi.
Haber/Mehmet AYAN