Kaza yaptı, alkolün etkisiyle arkadaşını unuttu

Kırklareli'nin Pehlivanköy İlçesi'ne bağlı İmampazarı Köyü'nde lokanta işleten 65 yaşındaki Hulusi Erbay, birlikte alkol aldığı 72 yaşındaki Mehmet Ulutürk ile motosikletle gittiği

GÜNDEM 25.03.2016 22:38:00 0
Kaza yaptı, alkolün etkisiyle arkadaşını unuttu

Olay, Pehlivanköy İlçesi’ne 7 kilometre uzaklıktaki İmampazarı Köyü’nde meydana geldi. Lokanta işleten Hulusi Erbay arkadaşı 3 çocuk babası emekli Mehmet Ulutürk ile birlikte alkol aldıktan sonra plakasız motosikletiyle dere kenarına gitti. Dere üzerindeki köprüde aracın hakimiyetini kaybeden Erbay’ın kullandığı motosiklet devrildi. Erbay motosikletini kaldırdıktan sonra iddiaya göre arkadaşını alkolün etkisiyle unutarak Pehlivanköy’deki evine döndü.

Yaklaşık 12 saat sonra düşmeye bağlı olarak ağrıları olduğunu fark eden Erbay, hastaneye gitti. İki kaburga kemiğinin kırıldığı tespit edilen Erbay, motosikletle kaza yaptıklarını, arkadaşı olan Mehmet Ulutürk’ün dereye düşmüş olabileceğini söyledi. Ayrıca hastanede yapılan incelemede olaydan 12 saat sonra Erbay’ın 1.30 promil alkollü olduğu belirlendi.
Jandarma ekiplerince ifadesi alınan Hulusi Erbay, alkol aldıktan sonra gittikleri dere kenarında kaza yaptıklarını, motosikleti kaldırıp evine dönerken Mehmet Ulutürk’ün arkasında olup olmadığını hatırlamadığını ve dereye düşmüş olabileceğini söyledi. Erbay ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
AFAD BOTLA ARAMA YAPTI
İhbar üzerine İmampazarı Köyünden geçen dere kenarına giden jandarma ekipleri, Ulutürk’ün cep telefonunu buldu. Dün AFAD ekiplerince dere üzerinde zodyak botla arama yapılırken, herhangi bir ize rastlanmadı. Bunun üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polislere bilgi verildi. Bu sabah saatlerinden itibaren dereye giren dalgıçlar Ulutürk’ü aramaya başladı.
KAMERADAKİ 6 DAKİKA
Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken ilginç bir bilgiye ulaştı. Köydeki güvenlik kameralarında dereye giden yolda görülen Hulusi Erbay ve arkadaşı Mehmet Ulutürk’ün olduğu motosikletin 6 dakika sonra geri döndüğü ve Erbay’ın tek başına olduğu tespit edildi. Derede arama çalışmaları sürerken, jandarmanın da olayla ilgili soruşturması sürüyor.