Uzman Asker olma fırsatı

Türk Silahlı Kuvvetleri, 'Geleceğe Güvenle Bak' sloganı ile "Mahallinden Sözleşmeli Er Temini" yoluyla sözleşmeli erbaş ve er alacak.

GÜNDEM 23.03.2016 23:31:00 0
Uzman Asker olma fırsatı


SINAV 30 MART’TA
Başvuru koşullarını taşıyan ve Sözleşmeli Erbaş ya da Er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarında yer almak isteyen 20-25 yaş arasındaki gençlerin istenilen belgelerle birlikte 28 Mart tarihine kadar 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na müracaat etmeleri gerekiyor. Aday alımı kapsamında sınav 30 Mart tarihinde yapılacak. Evraklarını yetiştiremeyen adaylar, 30 Mart Çarşamba günü yapılacak sınava gelirken de evraklarını getirip teslim edebilecek. Sınava girecek adaylarda “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak”, “En az ilköğretim mezunu olmak”, “20 yaşından küçük, 25 yaşından büyük olmamak”, “Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak”, “Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkum olmamak” şartları aranıyor.
7 YIL SONRA MEMUR OLABİLECEKLER
Adaylarda askerlik yapma şartı aranmazken, 3 yıl boyunca sözleşmeli erbaş ya da sözleşmeli er olarak görev yapanlar, askerlik görevlerini de yerine getirmiş sayılacak. Alım işlemlerinin ardından adaylarla ön sözleşme yapılacak. Bu süre zarfında acemilik eğitiminden geçecek olan adaylarla daha sonra sözleşme imzalanacak. 7 yıl sözleşmeli olarak TSK bünyesinde görev yapanlar, daha sonra kamuda uygun başka bir pozisyona geçiş yapabilecek. TSK bünyesinde görevlendirilecek olan sözleşmeli erbaş ve erlerin 30 gün kanuni, 15 gün de mazeretli olmak üzere toplam 45 gün izin hakkı olacak. Sözleşme süresini tamamlayarak TSK’dan ayrılanlara, hizmet sürelerine göre tazminat ödenecek.
Haber / Ahmet KARDEŞ