Terör saldırıları sonrası kontroller arttı

Edirne'de jandarma ekipleri şehrin 10 farklı noktasında mahkeme kararıyla asayiş uygulaması yaptı. Uyuşturucu ve bomba arama köpeklerinin de katıldığı aramalarda haklarında yakalama kararı bulunan 60 ki?

GÜNDEM 23.03.2016 23:19:00 0
Terör saldırıları sonrası kontroller arttı

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör saldırılarının ardından güvenlik tedbirlerini artırdı. Mahkeme kararıyla şehrin giriş-çıkış noktalarının da aralarında bulunduğu 10 ayrı yere kontrol noktası oluşturan jandarma ekipleri şüpheli görülen araçları ararken, kişileri de genel bilgi taramasından (GBT) geçirdi. Son bir haftadır yapılan kontrollerde haklarında çeşitli mahkemelerden yakalama kararı bulunan 60 şüpheli jandarma ekiplerince gözaltına alındı. 

TEM'DE SIKI ARAMA
TEM otobanı Edirne gişelerinde oluşturan arama noktasındaki uygulamaya ‘Çalım’ isimli bomba arama köpeği ile ‘Cüret’ isimli özel eğitimli narkotik köpekleri de katıldı. Edirne’ye giriş yapan araçlar durdurulduktan sonra jandarma görevlilerince ve köpeklerle arandı. Jandarma ekiplerinin diğer arama noktalarında ise yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılmaya çalışılan bin 340 kilo canlı midye ile yasa dışı yollarla yurt içinde piyasaya sürülmek üzere bin 149 kilo büyükbaş hayvan ciğeri ele geçirildi.