Aşık Veysel şarkılarıyla anıldı

Halk ozanı Aşık Veysel'in ölümünün 43. yıldönümü anısına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın düzenlediği gecede Halk Müziği sa

GÜNDEM 23.03.2016 00:39:00 0
Aşık Veysel şarkılarıyla anıldı

SALON BOŞ KALDI
Büyükşehir Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde düzenlenen 'Şiirden Türküye Aşık Veysel' isimli Nida Ateş konserine, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Tekpark Genel Müdürü Şehabettin Küçükyazıcı katıldı. Geceye, terör saldırıları nederniyle yaşanan endişelerden dolayı vatandaşlar fazla ilgi göstermedi. Salonun büyük bir kısmı boş kaldı.
 

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİMİZİ ARTIRDIK
Gecede Aşık Veysel'in parçalarını seslendiren Nida Ateş. izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.Konser sonunda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Nida Ateş’e çiçek takdim etti. Mart ayında 59 adet etkinlik düzenlediklerini belirten Poyraz,  “Kültür ve Sanat etkinlikleri Tekirdağ'da hız kesmeden devam edecek. Son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Yılmaz İçöz Sahnemizde güvenlik önlemlerimizi arttırdık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaratılmak istenen kaos ortamına müsaade etmeyeceğiz, teröre teslim olamayacağız. Vatandaşlarımız düzenlediğimiz etkinliklerimize gönül rahatlığı ile katılabilirler.” dedi.
Poyraz sözlerine şöyle devam etti: “Her zaman toplumumuzun hislerine tercüman olan, yarım yüzyılı aşkın bir süre yazdıklarıyla halkın duygu ve düşüncelerine ayna tutan, vatan sevgisiyle toprağı, halk sevgisiyle insanı türkülerine motif motif işleyen halk ozanımız Aşık Veysel’i ölümünün 43. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.”