Bin kişiye yeni istihdam

1 milyar dolar ciroya sahip Şahinler Holding'in, 4 bin kişiye istihdam sağlayan, Zara'nın da aralarında bulunduğu dünya devi moda marklarının en büyük tedarikçisi konumundaki Modavizyon Grubu, bin kişiy

GÜNDEM 22.03.2016 01:54:00 0
Bin kişiye yeni istihdam

Edirne’deki Modavizyon Fabrikasında basın toplantısı düzenleye Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Türkiye’de tutunmakta zorlanan konfeksiyon sektörüne Trakya’da yatırım yapmaya devam edeceklerini ve bu sayede her yıl ilave bin kişiye daha istihdam sağlanacaklarını belirtti.  Kemal Şahin, kalıcı moda ve sürdürülebilir yatırımlarıyla Trakya’yı; dünyayı en kaliteli ve en moda ürünlerle buluşturan tekstil ve hazır giyim üretim havzası haline getirdiklerini ve bu bölgedeki yatırımlarına devam ederek, daha da yoğunlaşacaklarını söyledi. 

ÇALIŞAN SAYISI 7 BİNE ÇIKACAK
Kemal Şahin: “Müşteri daha fazla sipariş yaptırabilmek için bizden sürekli kapasite artırımı ve yeni yatırımlar bekliyor. Trakya’da ve özellikle de Edirne’de büyümemizin dinamiği bu. Önümüzdeki beş yıl içinde çalışan sayımızı 4 bin’den 7000’e ve ihracatımızı da 100 milyon dolardan 200 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. 
50 MİLYON İNSANI GİYDİRİYORUZ
Modavizyon’un kendi alanında Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük erkek ve kadın dokuma konfeksiyon üreticisi olduğunu söyleyen Şahin: “Şahinler Holding olarak dünya genelinde 50 Milyon insanı giydiriyoruz. Farklı ülkelerdeki şirketlerimizde 50 farklı ulustan doğrudan 10 binin üzerinde çalışanımız bulunmaktadır. Aynı zamanda Trakya’nın en büyük yatırımcısıyız. Bugün itibariyle Avrupa Serbest Bölgesi’ndeki yatırımcılarımızla birlikte sadece Trakya’da 8 bin'e yakın kişiye istihdam imkanı yaratıyoruz. Edirne’de imalat sanayinde çalışanların yüzde 30’u yani her üç çalışandan biri Edirne Modavizyon Fabrikamızda istihdam ediliyor. Bu tesislerde çalışan kişilerin ailelerini de düşünürsek, Modavizyon yaklaşık 20 bin kişi için geçim kapısı konumunda bulunmaktadır. Edirne ekonomisi için ciddi öneme sahip olan Modavizyon şimdi olduğu gibi gelecekte de gençlere iş imkanı sağlayıp, geliştirecektir.”
ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI
Geçtiğimiz yıl Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Edirne’nin ilk fahri hemşehrilik beratı ile onurlandırılan Şahin; kültürel ve tarihsel zenginliğinin yanı sıra kaliteli, modern, eğitimli iş gücü ile Edirne’den dünyaya en kaliteli en moda ürünleri ihraç ettiklerini belirtti. Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Serbest Bölgesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasında da bir protokole imza atarak özel sektör- üniversite işbirliğine başlamıştık. Şimdi de Edirne’de Trakya Üniversitesi ile başlattığımız üniversite-sanayi işbirliği ile üniversiteli gençlere staj ve iş imkanı yaratıyoruz. Bu işbirliğiyle üniversitede aldıkları teorik bilginin yanı sıra pratikte de tecrübe kazanarak mezun olduklarında iyi eğitimli ve becerili birer yönetici olmalarına katkı sağlıyoruz. Kadınların Türkiye’de  yüzde 40 oranıyla işgücüne en çok katıldığı ilin Edirne olduğunu söyleyen Şahin, “Modavizyon; 3 bin kadın çalışanıyla, ülkemizdeki dev kuruluşları geride bırakarak kadın istihdamında ilk 10 firma içine girmiştir.” dedi. 
YILLIK 100 MİLYON DOLAR İHRACAT YAPIYORUZ 

Modavizyon Genel Müdürü Turgut Bakır ise yaptığı konuşmada, Modavizyon’un 2015 yılı içerisinde yüzde 17 büyüyerek 100 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştığını söyledi.