Tekirdağ'dan ev alacaklar dikkat!

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa Belediyesi, ilçe sınırlarında sıkça rastlanan iskansız yapıların el değiştirmesinde alıcının yaşadığı sıkıntıların önüne geçebilmek iÃ?

GÜNDEM 22.03.2016 01:37:00 0
Tekirdağ

Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binası’nda verilen hizmette vatandaşların aldıkları evin iskanı olup olmadığını bilmediğini, bu durumu yüksek bedelli faturalar gelince öğrendiğine dikkat çeken Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır; “İnsanlar ev alıyor, sonra o ev iskansız çıkıyor. İskansız ne demek? Bunu daha çok su faturası öderken, elektrik faturası öderken fark ediyorsunuz. Herkes litrede 1 lira verirken siz 1,5 hatta 2 lira veriyorsunuz. Biz bunun önüne geçmek için, vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere böyle bir çalışma yaptık.” dedi.

İskansız eve iskan almaya yönelik sorunlara da dikkat çeken Çakır; “İskan almaya kalktığınızda geriye dönük sorunları çıkabiliyor. Biz şimdi bir birim kurduk. Ev almadan önce o birime başvuruyorsunuz. O birim size diyor ki o alacağınız ev iskanlıdır, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ya da alacağınız ev iskansızdır. Size neden iskansız olduğunu açıklıyor. Alırsanız da su ve elektrik faturalarını fazla ödeyeceğinizi bilerek alın diyor. Bilerek aldıktan sonra sıkıntı yok. Biz sadece bilgilendirme amaçlı bir birim kurduk. Kurduğumuz birim bu talebe cevap vermiş oldu.” diye konuştu.