Şehir efsanesi 'canlı bomba' hırsız çıktı

Edirne'de özellikle internetteki sosyal paylaşım sitelerine kente 'canlı bomba' olarak eylem yapmak için geldiği öne sürülerek fotoğrafları paylaşılan kişinin, hırsızlıktan aranan M.K. olduğu or

GÜNDEM 17.03.2016 21:39:00 0
Şehir efsanesi

Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırılarının ardından Edirne’de yapılan yol kontrolleri ve asayiş uygulamaları henüz kimliği tespit edilemeyen kişilerce ‘canlı bomba’ aranıyor şeklinde yorumlandı. Özellikle internetteki sosyal paylaşım sitelerinde ‘canlı bomba’ arandığına ilişkin çok sayıda bilgiler yer aldı. Sosyal medya hesaplarından ise bir kişi için “Arkadaşlar, bu şahıs Edirne’ye giriş yapmış, canlı bombaymış. Şu an her yerde bu adam aranıyor” ifadeleri yer alan bir fotoğraf paylaşıldı. 

 

CANLI BOMBA PANİĞİ YAŞANDI
Kısa sürede şehirde ‘canlı bomba aranıyor’ paniği yaşanırken konuyla ilgili inceleme yapan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, fotoğraftaki kişinin hırsızlık suçundan yakalanan 30 yaşındaki M.K. olduğunu ve yakalandığını tespit etti. Paylaşın fotoğrafın hırsızlık yaptığı bölgedeki güvenlik kameralarından alındığı anlaşılan M.K.’nın Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu ve Edirne’de son 1 hafta içerisinde 4 otomobilden cep telefonu, teyp ve cüzdan çaldığı belirlendi.

GÖZALTINA ALINDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince kent merkezinde yakalanan M.K., gözaltına alındı. Hırsızlık şüphelisi M.K.’nın farklı şehirden 11 hırsızlık dosyası nedeniyle arandığı, hakkında da yine hırsızlık suçundan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Sağlık kontrolünden geçirilen M.K., ifadesi için emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İTİBAR EDİLMEMELİ
Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğrafla ilgili Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama da Tanç, "Bir süredir sosyal medya üzerinden ilimiz ile ilgili dolaşan asılsız bazı haberlerin yayıldığı görülmüştür.Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de, Güvenlik güçleri olarak herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gereken tüm tedbirler alınmış bulunmaktadır. İlimizde halkımızın can ve mal güvenliğini korumak, ülkemizin birlik ve beraberliğini tehlikeye düşürebilecek her türlü olumsuzluğun önünde durmak adına güvenlik güçlerimiz güzel Edirne’mizde 7 gün 24 saat tüm personeli ile mesai mefhumu gözetmeksizin görevi başındadır.Korku ve panik ortamı yaratarak birlik ve beraberliğimizi bozacak, huzur ve güven ortamını sarsacak nitelikte gerek sosyal medya, gerekse halk arasında dolaşan asılsız haberlere itibar edilmemelidir."