Demir: Kan-Dillere operasyon yapılmalı

AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, ulusal ve yerel gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınayan Demir, gençlerin manevi değerlerle yetiş

GÜNDEM 16.03.2016 22:09:00 0
Demir: Kan-Dillere operasyon yapılmalı

BU ÜLKEYİ BÖLMEYİ BAŞARAMAYACAKLAR
Açıklamalarına Ankara’da yaşanan hain saldırıdan bahsederek başlayan İrfan Demir, “Ankara’da patlayan bomba, 37 vatandaşımızın şehit olması tüm ülkeyi olduğu gibi bizleri de derinden üzdü. Bütün şer güçler ülkemize karşı birleşti. Alçaklıkta ve hainlikte sınır tanımıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeyi bölmeyi, iç savaş çıkarmayı başaramayacaklar. Sultan Abdulaziz’e, Sultan Abdulhamit’e batılılaşma ruhuna karşı oldukları için bedel ödetenler, bugün Osmanlı topraklarında sorun istemeyen Türkiye’nin üzerinde ciddi oyunlar oynuyorlar” dedi.
GENÇLER, BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERLE YETİŞTİRİLMELİ
İrfan Demir açıklamalarını şöyle sürdürdü: “12 Eylül darbesinde ABD Büyükelçisi zamanın darbecilerine teşekkür telgrafı göndermişti. Fakat bunu bugün başaramadıkları için ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Ülke savunması gençlerin omuzlarındadır. Bir ülke ile ilgili bütün plan ve projeler gençler üzerinden yapılır. Maalesef canlı bombalar da genellikle gençlerin içinden seçiliyor. Bunların büyük kısmı da ya üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu oluyor. Demek ki gençlerin yetiştirilmesinde sadece eğitim tek başına yeterli değil. Gençlerimizi bizi biz yapan değerlerle yetiştirmeliyiz. Maneviyatı olmayan (Allah sevgisi, vatan-millet sevgisi olmayan) gençler, üniversiteli olsa ne olur…”
KANDİL’E OPERASYON YETMEZ
Ankara’daki hain saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın ailesinin Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde yaşadığını anımsatan İrfan Demir, “Bazı gazetelerde ‘Hain Tekirdağlı çıktı’ şeklinde haberler yapıldı. Bu şekilde bütün Tekirdağlılar zan altında bırakılmış gibi oldu. Bu gibi haberlerin daha duyarlı bir şekilde yapılmasını temenni ediyorum. Bir vatandaş olarak da diyorum ki, ‘Kandil’e operasyon yetmez! Kan-Dillere operasyon yapılmalı’” açıklamalarında bulundu.
CİDDİ BİR PROJE GÖREMEDİK
Yerel gündeme dair açıklamalarda da bulunan İrfan Demir, “Kapaklı ilçe olduğundan beri 4 seçim geçirdi. AK Parti bunların 2’sinde büyük başarı elde etti. Fakat Kapaklı’da 30 Mart 2014’ten bu yana çok fazla bir değişim olmadı. Maalesef ciddi bir proje göremedik. Bunun için kafa yoran da yok. Büyükşehir Belediyesi’nin temelini attığı bir okul, birkaç cadde ve Karaağaç’ta ışıklandırma çalışması ve faaliyete geçen Hacılar Çeşmesi parkından başka bir çalışma görmedik. Koskoca 2 yıl geçti. Millet böyle takdir etti buna saygı duyacağız fakat bu millet, siz 5 yıl yatın da demedi” diye konuştu.
SON 1 YIL OLMAYAN PARALAR MEYDANA ÇIKACAK
Demir, “Biz ilçe olalı 4 yıl oldu. Hala otogarımız yok, aile parkımız yok, gençlere ya da kadınlara yönelik bir projemiz yok. Büyükşehir yapılanması bahane edilerek Kapaklı Belediyesi 2018’e kadar uyumaya devam edecek. Seçimlere 1 yıl kala, olmayan paralar meydana çıkacak ve hiç hayal edemediğimiz projelerin temelleri atılacak. Kendilerini çalışıyormuş gibi gösterip, Kapaklı’nın 5 yılını daha çalmaya talip olacaklar” dedi.
HASTANE VE YOL KONUSUNDA GELİŞMELER VAR
Kapaklı’ya yapılması planlanan Devlet yatırımları hakkında da açıklamalarda bulunan İrfan Demir, “Devlet Hastanesi konusunda ciddi gelişmeler var. Mevcut hastanenin acil kısmının faaliyete geçmesi için çalışılıyor. Aynı zamanda hastanenin adı da Kapaklı Devlet Hastanesi olarak değiştirilecek. Bunun yanında Çerkezköy OSB ile de yeni bir hastane için görüşmeler sürüyor. Mevcut hastane yerinin OSB’ye devri ve akabinde belirlenecek uygun bir alana modern bir hastane yapımı konusunda çalışmalar sürüyor. Saray-Kapalı duble yolunun da 2016 sonuna kadar tamamen bitirilip hizmete açılması planlanıyor” ifadelerini kullandı.
GENÇLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Kapaklı’daki en önemli eksikliklerden birinin de vakıflar olduğunu sözlerine ekleyen İrfan Demir, “Cemaat ehli insanlar Çerkezköy’de konuşlandı. Kapaklı’da ciddi bir manevi boşluk var. Bu konuda İlçe Müftülüğü’ne büyük görev düşüyor. Kaymakamımız bu eksikliğin giderilmesi için yoğun çaba gösteriyor. Kapaklı, Çerkezköy ve İstanbul’un arka bahçesi olmasını istemiyorsak, suç örgütlerinin durağı haline gelmesini istemiyorsak, burada yaşayanların ciddi manada sorumluluk alması ve sosyal projelerle gençlere sahip çıkması gerekmektedir. Bu konudaki en etkili unsur da Din’dir. Pazar günleri Mevlana Camii’nde ‘Sabah Namazında Buluşuyoruz’ etkinlikleri düzenleniyor. Katılım da oldukça iyi. Bu gibi projelerin artması gerekir. Bu vesile ile Mevlana Camii İmam Hatibi Uğur Rendereci hocamıza da teşekkür ediyorum. Tekirdağ İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Bayram Meral ile görüştük. İnşallah cemiyetin bir şubesinin de Kapaklı’da açılmasını sağlayacağız” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ