HDP'ye ateş eden şüpheli tutuklandı

Edirne'de, HDP İl Başkanlığı binasına tabanca ile 10 el kurşun sıktıktan sonra kaçan Abdullah İ., polis tarafından yakalandı. Gazetecilerin 'neden ateş ettiniz' sorusuna ise, Abdullah İ. "Bu vatanÄ

GÜNDEM 15.03.2016 21:32:00 0
HDP

Londra Asfaltı üzerindeki bir binanın 3. katında bulunan HDP İl Başkanlığı binasına, tabancayla 10 el ateş eden kişinin Abdullah İ., ve kaçmasına yardımcı olanların da Ahmet Ç., ve Hamza Y. olduğunu belirleyen polis ekipleri, 3 şüpheliyi gözaltına aldı. "Ankara'da yaşanan bombalı hain saldırıya kızarak, HDP binasına böyle bir saldırı düzenledim" diye ifade verdiği öne sürülen Abdullah İ. ile diğer iki kişi, polisteki sorgularının ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi.

Mahkeme, Ahmet Ç., ve Hamza Y.'yi adli kontrol ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, Abdullah İ.'nin tutuklanmasına karar verdi. Abdullah İ., Adliye'den çıkışında gazetecilerin “neden ateş ettiniz?'” sorusuna "Bizler Allah'a inanmış insanlarız, Allah'tan başkasına boyun eğmeyiz. Bu vatanı üç beş çapulcuya bırakmayız." diye cevap verdi. Abdullah İ, ardından Edirne Kapalı Cezaevine götürüldü.