Sosyal yardım hizmetlerini vatandaşlara anlattılar

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Buluşmaları Değirmenaltı Mahallesi ile devam etti. Burada Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar vatandaşlara anlatÄ

GÜNDEM 15.03.2016 21:24:00 0
Sosyal yardım hizmetlerini vatandaşlara anlattılar

Buluşmaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır ile Fen İşleri Müdürü Alaettin Koç’un sunumlarının ardından Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Güler yaptıkları çalışmalarını vatandaşlarla paylaştı.

117 AİLEYE HER GÜN SICAK YEMEK
Açtıkları aşevi  ile 117 aileye her gün sıcak yemek ulaştırdıklarını belirten Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Güler, "Taziye pilavı çalışması başlattık. Ortalama her gün 7-8 cenaze olmakta. Ekiplerimiz gidiyor, ailelerimize ihtiyaçlarını sorup gidermeye çalışıyor. Şu ana dek 24 bin porsiyona ulaştı."dedi.
500 KİŞİYE İKRAM ÇORBASI
İkram Çeşmelerinde günlük 500'den fazla kişinin faydalandığını belirten Güler, çalışmalarını şöyle sıraladı: İmece kartı ürettik. 248 aile aylık 100 lira olmak üzere,  mahalle bakkaliyeleriyle anlaşılmış temel gıda alışverişi, kahvaltı türü yiyecekleri alabilecekleri bir çalışmadır. Buna ek olarak kendi mağazamızı açarak buradan imkan sağlamaya çalışacağız. Bu 248 aileyi daha fazla sayıya ulaştırabilmeyi istiyoruz. Dost Eli dediğimiz bir ikinci el mağazamız var. Sizlerden ve farklı yerlerden almış olduğumuz kullanılabilir kıyafetleri yıkayıp, ütüleyip bir mağaza konforunda insanların deneyip seçip alışveriş edebileceği bir mağazamız var. Ayrıca bebek arabası projemiz var. Belli anlamda bazı ihtiyaçlarını karşılamak için bebek arabalarını biz vermekteyiz. Doğumdan sonra bizlerle irtibata geçmeleri takdirde bu bebek arabasını onlara ücretsiz veriyoruz. ‘Yeter ki Senin Yüzün Gülsün’ diye lanse ettiğimiz şuanda gündemde olan projemiz bulunmakta. Evde bakım kapsamında insanların ihtiyaçlarının giderilmesi ve karşılanması kapsamında kurmuş olduğumuz bir ekibimiz ve içerisinde ekibin her tülü ihtiyacının bulunabileceği bir mobil aracımız var. Bu ekip ile engelli yaşlı ve toplumsal anlamda yalnız kalmış bireylerimizi evlerinde bulup onların tüm temizlik, sağlık ve kişisel bakımlarını yaparak hayatlarını daha kaliteli bir biçimde geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Kimsesizler evimiz var. Kış koşullarında herkesin sıcak bir yuvası yok maalesef. Sokaklarda kalan vatandaşlarımız için anlaşmalı bir otelimiz var. Burada barınmalarını giyinmelerini ve yemek ihtiyaçlarını karşılıyor, yaşamsal anlamda zorluk çekmemeleri için burada misafir ettikten sonra yaz mevsiminde kendi ortamlarında yaşamalarına devam etmesini sağlıyoruz. "