Ülkü Ocaklarından 'İslam ve kadın' konferansı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından 'İslam ve Kadın' konulu konferans düzenlendi.

GÜNDEM 14.03.2016 21:26:00 0
Ülkü Ocaklarından

Kapaklı Yıldızkent Aksu Kafe'de düzenlenen konferansa Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Bahadırhan Altınışık, Türk Diyanet Vakıf-Sen Çorlu İlçe Başkanı Gülay Sormageç, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Ersan Coşkun, Ülkü Ocakları Çorlu İlçe Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konferansın açılış konuşmasını Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Ersan Coşkun yaptı.
Ülkede kadına şiddetin her geçen gün artığını belirten Coşkun, "Dinimizde kadınlarımıza bu kadar değer verilirken, ülkemizde kadın şiddetine,tacizine yeterli cezaların verilmemesi bizleri üzmektedir." dedi.

 


KADIN, ERKEĞİN YOLDAŞIDIR
Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Bahadırhan Altınışık ise, şunları söyledi; "Eski Türk toplumlarında aile en önemli sosyal birlik olduğundan, ailenin temelini teşkil eden kadın,Türk destanlarında ve Türk felsefesinde öyle yüce bir mertebeye kurulmuştur ki kadını öylesine yüce bir varlık haline getiren töreye ve kültüre hayran olmamanın imkanı yoktur.Kadın,erkeğin yoldaşı ve çocuklarının anası olmak gibi önemli bir vazife ile görevlendirilmiştir.Daha da önemlisi Türk milletinin tek bereket kaynağıdır.Kendisine verilen bir takım haklardan dolayı hanların,hakanların,cengaverlerin önünde saygıyla eğildikleri bir şeref abidesidir."dedi.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Çorlu İlçe Başkanı Gülay Sormageç ise, İslam da kadının yerini geniş açıdan ele alarak Kuran-ı Kerim'den örnekler göstererek kadının Türk toplumunda önemli yer edindiği gibi İslam da da büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Ersan Coşkun, Türk Diyanet Vakıf-Sen Çorlu İlçe Başkanı Gülay Sormageç'e teşekkür ederek plaket takdim etti.