İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceyle girenler ödüllendirildi

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95'inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı kapsamında Çerkezköy'de liseler arası düzenlenen İstiklal Marşı Okuma yarışmasında birinc

GÜNDEM 12.03.2016 01:38:00 0
İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceyle girenler ödüllendirildi


ŞİİRLER OKUDULAR
75. Yıl Ortaokulu tarafından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.Saygı duruşun ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, 75. Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Müge Aloğlu Metin, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Okulun 5-C Sınıfı öğrencilerinden Türkmen Kuruçay’ın milli şairimizin hayatını okumasının ardından, aynı sınıfın öğrencisi Enes Gül ‘Cenk Türküsü’ adlı şiiri okudu. 6-G sınıfı öğrencilerinden Eren Ekşi’nin İstiklal Marşı’nın kabulünü okumasının ardından 5-A sınıfı öğrencilerinden Eylül Melek Koç da ‘Bayrak’ şiirini okudu.
ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İlçe genelinde yapılan İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda, İlkokullar arasında yapılan yarışmada birinci olan ve aynı zamanda il birinciliğini de kazanan Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Gizem Nesil Genç, Tekirdağ’da yapılacak törende ödül alacağından Çerkezköy’deki programa katılamadı. Yarışmada ikinci olan Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu öğrencisi Sahra Mina Tamer ve üçüncü olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Yunus Emre Pakla’ya ödüllerini İlçe Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti. Ortaokular arasında yapılan yarışmada birinci olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Furkan Yağmurtaşan, ikinci Tepe Ortaokulu’ndan Sıla Cemre Varda ve üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Zeynep İkra Van ise ödüllerini 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım’ın elinden, Liseler arasında yapılan yarışmada birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Büşra Akpınar, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Cihat Çelik ile üçüncü  ÇTSO Anadolu Lisesi’nden Yasin Bozkurt’a ödüllerini Belediye Başkanı Vahap Akay takdim etti.
10 KITAYI EZBERE OKUDU
Liseler arası yarışmada birinci Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Akpınar, İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okudu. Duygularını katarak İstiklal Marşımızı okuyan Akpınar'ın performansı ayakta alkışlandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ