57 Alay yola koyuldu

Dünya tarihini değiştiren Çanakkale destanının 101'inci yılında, yazılan destanda önemli rolü olan 57. Alay'ın anısını yaşatmak amacıyla geleneksel hale getirilen 57.Alay Yürüyüşü?

GÜNDEM 10.03.2016 14:38:00 0
57 Alay yola koyuldu

Vatan Size Minnettardır Anıtı önünde düzenlenen Çanakkale Yürüyüşü uğurlama programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköylü Yürüyüş Komitesi Üyeleri Mehmet Zafer Avcılar, Mustafa Çiftçi, Yılmaz Yücel ve Bahadır Baydar ile şehit aileleri gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

DÜNYA TARİHİ DEĞİŞTİ
Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı 18 Mart tarihinde dünya tarihinin değiştiğini belirterek, “Bu topraklar üzerinde bugün huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Vatan savunmasında canını siper eden kahraman gazilerimizden ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Bugün huzurlu bir şekilde yaşıyorsak bunu onlara borçluyuz. Çanakkale ruhunun en önemli mihenk taşlarından biri de 57. Alay'dır. Vatan savunması için gözlerini kırpmadan ölüme koşan, 57. Alay, Çanakkale’de eşsiz kahramanlık öykülerine ve başarılarına imza atmıştır. Bugün 57. Alayın anısına düzenlenen yürüyüş çok anlamlı ve bir o kadar da önemlidir. Bu vesile ile temsili 57. Alay yürüyüşüne Çerkezköy’den katılacak olan arkadaşlarımızın yolu açık olsun” dedi.

 

 


GÜZEL VE ANLAMLI BİR TÖREN
Şehitler Haftası kapsamında Çerkezköy’de böylesine güzel ve anlamlı bir törenin icra edilmesinden mutluluk duyduğunu belirten getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Temsili yürüyüşe katılacak arkadaşları tebrik ediyorum. Huzur ve güven içerisinde yürüyüşü tamamlamalarını diliyorum."ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 57. Alay Yürüyüşü’ne katılacak olan Yürüyüş Komitesi Başkanı Mehmet Zafer Avcılar ile yürüyüşe katılacak olan Yılmaz Yücel, Mustafa Çiftçi ve Bahadır Baykal’a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Belediye Başkanı Vahap Akay, Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından Türk Bayrağı ve flamalar verildi.
SON KALENİN ADIDIR ÇANAKKALE
Yürüyüşe katılacak olanlara teşekkür eden Yürüyüş Komitesi Başkanı Zafer Avcılar, “Elleri kınalı vatana kurban edilen Mehmetçiklerin toprağa düştüğü yerdir 57. Alay ve Çanakkale. Vatan savunması uğruna yüz binlerce şehidin verildiği son kalenin adıdır Çanakkale. Çerkezköy’e Vatan Size Minnettardır Anıtı’nı kazandıran Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yıl bu uğurlama töreninin buradan yapılması bizleri hem duygulandırdı, hem gururlandırdı” dedi. Ardından yürüyüş komitesi sembolik yürüyüşe başladı.
Haber / Ahmet KARDEŞ