11 milyon kişiyi ilgilendiren gelişme

Emekli maaşı alan ve bu maaşla geçinen emekliler için devletten iki müjdeli haber geldi. Emeklilerin en büyük sıkıntılarından biri olan emekli maaşı üzerinde yapılan kesintilere bir çözüm bulunacak.

GÜNDEM 10.03.2016 14:35:00 0
11 milyon kişiyi ilgilendiren gelişme

Yapılacak yeni düzenlemeyle, 11 milyon emekliden muayene, ilaç ve reçete katılım payları alınmayacak. Bu düzenleme hayata geçtiği takdirde, emekliler sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak ve emekli maaşındaki kesintiler bir nebze olsun azalacak.

SAĞLIKTA KESİNTİLER BİTECEK

Şu anki düzenlemeyle, halen devlet hastanelerine giden emeklilerin maaşından 5 lira muayene katılım payı kesiliyor. Özel hastanelerde ise bu kesinti artıyor ve fiyat 12 liradan başlıyor. Aynı şekilde ilaç ve reçetelerden de kesintiler yapılıyor. Yakın dönemde bu düzenlemenin yasalaşması halinde emekliler sağlıktan ücretsiz faydalanacak.

PROMOSYON ÇALIŞMASI GÜNDEMDE

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise emekli maaşları ile ilgili bir müjde daha verdi. Bakan Ağbal; yakın dönemde promosyon çalışması ile emeklileri yeniden sevindireceklerini belirtti. Ağbal; "2002'den bu yana SSK işçi emekli aylığı nominal olarak yüzde 402, reel olarak yüzde 64 artış gösterdi. Bağ-Kur esnaf emekli aylığı yüzde 678, reel olarak yüzde 153, Emekli Sandığı emekli aylığı nominal yüzde 329, reel olarak yüzde 40.3 arttı. Promosyon çalışmaları sonuçlandığında da inşallah emeklilerimizi bir defa daha memnun ederiz" diye konuştu.