Modern bağcılığa destek

Şarköy'de, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği ile ilgili yürütülen 'Bağcılığı Geliştirme Projesi' kapsamında kooperatif üy

GÜNDEM 6.03.2016 15:16:00 0
Modern bağcılığa destek

Şarköy Yazlık Düğün Salonunda düzenlenen malzeme dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Mahalle Muhtarları ile Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği'ne üye çiftçiler katıldı.
Bu proje ile bağcılığın daha modern hale geleceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Dolayısıyla daha az masrafla daha fazla ve daha kaliteli mahsul alınmasını sağlayacak olan bir üretim modelinin yaygınlaştırılmasına yönelik hazırlanan projemiz 2017 yılında da kapsamı genişletilerek devam edecek. Maliyetinin yüzde 70’i Büyükşehir Belediye Başkanlığınca karşılanan bu proje; Şarköy ilçesinin Çınarlı, Gaziköy, Mursallı, Yayaköy ve Yörgüç olmak üzere beş kırsal mahallemizde uygulanacak. Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine üye 54 çiftçimizin yaklaşık 158 dekar bağında uygulanacak proje ile çiftçimiz; baş ve ara direkler, ankraj seti, çelik tel, tel kilidi, T profil ve kelepçe takımlarını içeren malzemelerden faydalanmış olacak."dedi.
Konuşmaların ardından  sistem malzemeleri çiftçilere dağıtıldı.

ÇİME OTURDU, ÇOBANLA SOHBET ETTİ
Proje dağıtım töreninin ardından Tekirdağ'a doğru yola koyulan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Yeniköy Mahallesinde yeşil alanda küçükbaş hayvanları otlatan bir çobanın yanına gitti.Albayrak, burada çimin üzerine ayaklarını uzatarak oturdu ve bir süre çoban ile sohbet etti.