Şehir içi ulaşıma zam tepkisi

Tekirdağ'da şehir içi ulaşıma yapılan 25 kuruşluk zamma vatandaşlar ve öğrenciler tepki gösterdi. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Tekirdağ Şubesi, zammın geri çekilmesi için imza kampanyası

GÜNDEM 4.03.2016 14:43:00 0
Şehir içi ulaşıma zam tepkisi

Şehir içi ulaşıma yapılan zamla, tam bilet 2 liradan 2 lira 25 kuruşa, 1 lira 25 kuruş olan öğrenci ise 1,5 lira oldu. Duyurulmadan yapılan zamma ise başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlar büyük tepki gösterdi. TGB Tekirdağ Şubesi üyeleri ise Değirmenaltı’nda stant kurarak imza kampanyası başlattı.

ZENGİN DEĞİLİZ
Yapılan zammın kabul edilemez olduğunu belirten TGB Tekirdağ Şube Başkanı İrem Özyurt, öğrencilerin zengin zannedildiğini belirterek, “Geçen yıl üniversite başlamadan önce 1 lira 10 kuruş olan öğrenci ücreti 1 lira 25 kuruşa çıkarıldı. Son zamla ise fiyatlar 1,5 lira oldu.Bizi fabrikatör sanıp zengin sanıp bizim bir maaş aldığımızı düşünerek böyle bir ücret yapıyorlarsa biz onlara hatırlatalım bizler öğrenciyiz. Bizler aslında ücretsiz bir eğitim talebinde bulunuyoruz. Bu yüzden 1 lira 50 kuruş olan otobüs fiyatları bize fazla gelir. Bu zam kaldırılana kadar gerekirse kapı kapı dolaşıp bütün arkadaşlarımıza ulaşacağız. İmzalarımızı toplayacağız ve gerekli kurumlara gerekli kişilere bu imzaları göstereceğiz. Eminim onlarda gerek ne yapacaklardır. "dedi.