Meriç Nehri kenarına Kent Park yapılacak

Edirne'de, Meriç Nehri kıyısında bulunan ve söğüt ve karaağaçlarla çevreli olan, içinde çok sayıda sincap'ın yaşadığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olan 250 dönümlü

GÜNDEM 4.03.2016 14:05:00 0
Meriç Nehri kenarına Kent Park yapılacak

Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Güler, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ve Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi katıldı.

Halk arasında ‘Söğütlük’ olarak da bilinen İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire yerinin ilk günden bu yana Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın mülkiyetinde olduğunu ifade eden Gürkan, “Yaşanan taşkınlar nedeniyle burası biraz atıl kaldı, bir anlamda bu şehirde yaşayan insanların kullanmak istediği gibi kullanılmadı. Bir süre burası Edirne Valiliği’ne tahsis edilmişti. Geçtiğimiz yıl üst üste 4 kez yaşanan taşkınların ardından Kent Ormanı ciddi tahribatta uğradı. Taşkınların ardından Orman İşletme Müdürlüğü orada temizleme ve onarım çalışması yaptı."dedi.
İstanbul Orman İşletme Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Meriç Nehri kenarında şehir ile iç içe olan böyle bir yerin Edirne halkı tarafından kullanılmamasını üzüntüyle karşıladığını söyledi. Kent Ormanı’nı gerçek sahibine teslim ettiklerini ifade eden Mere, “Kent Ormanı’nın bakımı ve korunması konusunda Edirne Belediyesi’ne destek vereceğiz. Edirne Belediyesi’nin burasını çok iyi değerlendireceğini düşünüyoruz. Konuşmaların ardından İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire alanının 29 yıllığına Edirne Belediyesine tahsisi için imzalar atıldı.