İŞKUR işsizlerin umut kapısı oldu

Sanayi ile birlikte nüfusu hızla artan Çerkezköy'de, İŞKUR aracılığıyla geçen yıl 15 bin 773 kişiden 4 bin 306'sı, başvurduğu bölümlere göre işe yerleştirildi. İşsizlik sigortasından

GÜNDEM 3.03.2016 14:17:00 0
İŞKUR işsizlerin umut kapısı oldu

Çerkezköy’de yaşayan ve çeşitli nedenlerden dolayı işsiz kalan vatandaşlar,  iş bulma umuduyla Türkiye İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi’nin kapısını çalıyor. Burada ise vatandaşlar, çalışmak istedikleri meslekleri tercih ederek kayıtlarını yaptırıyor. Çerkezköy'de, geçen yıl İŞKUR'a 15 bin 773 kişi iş başvurusunda bulundu. Başvuru yapanlardan  4 bin 306 kişi ise işe yerleştirildi.

İŞSİZLİK SİGORTASINDAN  4 BİN 205 KİŞİ FAYDALANDI
İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi’ne 2015 yılında işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlanmak için 7 bin 570 kişi başvuru yaptı. Yapılan başvurulardan işsizlik sigortası almaya 4 bin 205 kişi hak kazandı.
DÜZENLENEN KURSLAR VE PROGRAMLAR
İŞKUR, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla da çeşitli  meslek edindirme ve geliştirme kursları düzenliyor. İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi tarafından Meslek Edindirme Kursları, Girişimcilik Eğitim Programı ve İşbaşı Eğitim Programları düzenlendi. Düzenlenen kurs ve programlara 2015 yılında  bin 83 kursiyer katıldı.