Çocuklara zarar verenlere ağır ceza

Çerkezköy İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı Kaymakam Metin Kubilay başkanlığında yapıldı.Toplantıda, korunmaya ihtiyacı olan ve suça sürüklenen çocuklarla ilgili tedbirler görüşüldü.

GÜNDEM 3.03.2016 14:15:00 0
Çocuklara zarar verenlere ağır ceza

Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan Koordinasyon Kurulu toplantısına Kaymakam Metin Kubilay, Cumhuriyet Savcısı Selçuk Akman, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,  İlçe Jandarma Komutan vekili Fevzi Bayram,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Metin Aysal, İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü İlhan Kütük, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç,İl Koordinasyon Sekretarya Sorumlusu Psikolog Yusuf Ayar ve Zabıta Komiseri Nalan Çetin katıldı.
SPORA YÖNLENDİRİLECEKLER
Toplantıda, İl Koordinasyon Sekretarya Sorumlusu Psikolog Yusuf Ayar, katılımcılara 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve uygulaması hakkında yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından toplantıda, korunmaya ihtiyacı olan  ve suça sürüklenen çocuklarla ilgili gerekli tedbirlerin alınması, alınan tedbirlerin uygulanmasında sürekliliğin sağlanması için periyodik olarak toplantıların yapılması, çocukların olumsuz çevrelerden uzaklaşa bilmeleri için meslek edinme, spor, eğitim gibi uygulamaların ne kadar etkili olacağı, bir sanayi kenti olan İlçede suça sürüklenen çocukların araştırılması ve bu alanda gerekli çalışmaların yapılması,madde bağımlısı çocukların spora yönlendirilmesi, eğitimini yarım bırakan çocukların eğitim öğretime devam etmesinin sağlanması gibi maddeler görüşüldü.
EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILICAK
Toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Kubilay, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı, güvenliği her şeyden önce gelir. Çocuklarımıza zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Buna teşebbüs edenler en ağır şekilde cezalandırılır.” dedi.