Galericilere Çorlu örneği uygulanacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede hizmet veren galerileri ilçe dışına toplamak için çalışma yaptıklarını belirtti.

GÜNDEM 3.03.2016 14:07:00 0
Galericilere Çorlu örneği uygulanacak

Özellikle Atatürk, Öztrak ve Barbaros Caddesi gibi ana arterlerde çok sayıda galerinin hizmet verdiğini ve buraların satılık ve kiralık araçlarla dolu olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu tablodan vatandaşlarımız kadar esnafımız da rahatsız. Galerilerle ilgili Çorlu Belediyesi güzel bir uygulamayı hayata geçirdi. Şehir dışında özel bir alan tahsis ederek ilçedeki kiralık-satılık araçları şehir merkezi dışına taşıdı. Zaten yasa da bunu emrediyor.Çerkezköy Belediyesi olarak aynı uygulamayı hayata geçirmek istiyoruz. Fakat yer sıkıntısı yaşıyoruz. Kızılpınar-Çorlu yolu üzerinde bir alan belirledik. Otobüs Terminali ile Kızılpınar Mahallesi arasında kalan alanda plan sorunları var. Dolayısıyla bu gibi konularda alan belirlemekte ve programlar yapmakta sıkıntılar yaşıyoruz”dedi.
BİR ALANDA TOPLAYACAĞIZ
İlçenin nefes alması için çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yapan Akay, “Araçların şehir merkezi dışına çıkarılması da bu çalışmalardan biri olacaktır. Satılık-kiralık araçları bir alanda toplayacağız. Bu araçları şehir dışında oluşturulacak bir siteye taşımamız ihtiyaç haline gelmiştir. Yasa da bu konuda bizden yana çünkü yasaya göre galeriler şehir merkezi içinde bulunamaz. Fakat bu işi yapan esnafa şehir merkezi dışına çıkmasını söyleyebilmemiz için önce gerekli alanı hazır hale getirmeliyiz. İnşallah bu sorunu da en kısa zamanda çözeceğiz” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ