Otomobil alacaklara bahar uyarısı

Kış nedeniyle durgun geçen ikinci el oto alım ve satımı, havaların ısınmasıyla birlikte hareketlenmeye başladı. Otomobil satıcıları, baharda ikinci el otomobil fiyatlarının artacağını belirterek,

GÜNDEM 2.03.2016 17:23:00 0
Otomobil alacaklara bahar uyarısı

Çerkezköy’de İkinci el araç satışı yapan Bahadır Otomotiv Mağaza Müdürü Murat Ateş, ocak, Şubat ve Mart aylarında ikinci el araç satışında durgunluk yaşandığını belirterek, "Talep az olduğu için fiyatlarda bu dönemlerde daha uygun oluyor. Havalar düzelmeye başladığında yani Nisan, Mayıs aylarından itibaren fiyatlarda da yükselme oluyor. Dolayısıyla durgunluk yaşanan aylarda otomobil almayanlar havaların iyileşmesiyle birlikte hareketlenen piyasa şartlarında araç almaya çalıştıklarında fiyatlardan yakınıyorlar. Oysa bu artışlar kesinlikle bizden kaynaklanmıyor. Araç sahibi piyasa hareketlendiğinde gerçek fiyattan aracını satışa sunuyor. Oysa durgun olduğu aylarda daha uygun fiyatlarla satışa sunulan araçlar o anki ihtiyaçtan dolayı oluyor.Bu nedenle ikinci el otomobil almak isteyenler için bu  aylar tam zamanı."dedi.

PİYASA HAREKETLENDİ
Havaların iyi gitmesi nedeniyle ikinci el otomobil piyasasında azda olsa bir hareketlilik yaşanmaya başlandığını belirten  Ateş, “Kurban Bayramı  itibariyle durgunlaşan işlerimiz, havaların iyi gitmesi nedeniyle ufakta olsa bir hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlilik inşallah Mart ve Nisan aylarında hızlanır diye düşünüyoruz. Ama yinede otomobil ihtiyacı olanlar bu aylarda otomobil almaları menfaatlerine olacaktır.”ifadelerini kullandı.
Haber/Seyit SÜREN