Demokrasinin gerçek temsilcisi muhtarlar

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Mahalle Muhtarları Derneği'nin düzenlediği yemeğe katıldı. Gürkan, demokrasinin gerçek anlamda temsilcisinin mahalle muhtarları olduğunu söyledi.

GÜNDEM 1.03.2016 13:39:00 0
Demokrasinin gerçek temsilcisi muhtarlar

Edirne Mahalle Muhtarları Derneği’nin, Ağa Köşkü Restoran’da düzenlediği yemeğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Hakan İşcan, Selçuk Çakır, Hüsnü Güler, Edirne Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı ile derneğe üye olan çok sayıda muhtar katıldı.
Yerel yönetimlerin en önemli ayağının muhtarlıklar olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Türkiye’de demokrasinin gerçek anlamda temsilcisi sizlersiniz. Doğrudan demokrasinin örneğisiniz. Muhtarlar belediyelerle birlikte bir anlamda mütemmim cüzi (bütünleyici parça) oluşturuyor. Belediyelerin mahalle ve köy muhtarlarıyla bir arada çalışması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

SAVAŞ MEYDANINDA KURULDU
Yaşanan terör olaylarından dolayı hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Gürkan, “Türkiye bir ateşten geçiyor. Bu mücadele sürecek. Türkiye Cumhuriyeti masalarda değil, savaş meydanlarında kuruldu. Bu nedenle her ne sebepten olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nden; kimse bir avuç toprak bile alamayacak” dedi.