'Kiralık İşçi' yasasına karşı imza kampanyası

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), hükümet tarafından TBMM'ye gönderilen ve kamuoyunda 'kiralık işçilik' olarak tanımlanan yasa tasarısına karşı 81 ilde kampanyası başlatt?

GÜNDEM 29.02.2016 14:18:00 0

Türk-İş Tekirdağ Temsilciliği üyeleri, kanunu tasarısının yasalaşmaması için Çerkezköy Belediyesi önünde toplanarak imza kampanyasına destek verdi. Burada düzenlenen basın açıklamasına Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,Türk Metal Sendikası Çorlu Şube Başkanı Baki Polat,TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan,Belediye İş Sendikası Trakya  Şube Başkanı Aziz Aktay, Tek Gıda İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ali Ürkmez, Koop-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ziya Üzmez,Türk Metal Sendikası  Çerkezköy Şube yönetimi ve sendikanın işyeri Baş Temsilcileri ile birlikte yaklaşık 100 kişilk sendika üyesi katıldı.

TARTIŞILMAZ BİR HAKTIR
Basın açıklamasından önce sendika üyeleri şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Türk-İş'in önceliğinin Türkiye olduğunu belirten Murat Koçak, "Türkiye varsa partiler vardır.Türkiye varsa sendikalar vardır.Türkiye varsa kitle örgütleri vardır.Türkiye varsa çalışma hayatı vardır.Biz bunun bilincini bilen bir işçi topluluğuyuz.Bugün ülkemizde emek karşıtı yaklaşımlarla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor. Kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır.Kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığıdır. Buna el uzatılması, ortadan kaldırılması ya da daraltılması yönündeki talepler gündeme dahi getirilmemelidir. Son 3 yıldır 6 ayda bir ülke gündemine kıdem tazminatı konusu getiriliyor.Türk-İş 'in 22'nci Genel Kurulu'nda aldığı bir karar var. Kıdem Tazminatı 29 gün 23 saat dahi olsa biz bu işin altına imza atmayız.”dedi.
GENEL GREV SEBEBİDİR
Koçak,sözlerini şöyle sürdürdü: " Bu işi konuşmayız.Bu iş kırmızı çizgimizdir.Bu iş genel grev sebebimizdir.Esnek ve kuralsız çalışma biçimleri egemen kılınmak isteniyor.Esnek ve kuralsız çalışma biçimlerini yaygınlaştırma girişimlerine son verilmelidir.Kiralık işçilik çalışanlara yeni bir tehdittir. Başbakanlık tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne  sevk edilen ve kamuoyunda ''Kiralık İşçilik' olarak tanımlanan ''İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' ile yapılmak istenen düzenlemeler bir çok işçi için tehdit niteliğini taşımaktadır. Eğer bu yasa kanunlaşır ise mevcut 10 milyon çalışana kiralık işçilik yolu açılacak.İşçiye ayırım yasallaşacak.İşveren işçiyi istediği gibi çalıştıracak.İşçiler taşeronluğu bile arar hale gelecek.Hükümetin ,işçilerin çalışma ve aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönmesi talep ediyoruz."
İMZA KAMPANYASI
Kanunu yasalaşmaması için dün 81 ilde başlatılan imza kampanyası başlatıldı.Çerkezköy Belediyesi önünde kurulan imza standının Cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam edeceğinde belirtildi.
Haber/Seyit SÜREN