Yeni yolcu durakları talep ettiler

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, halk arasında Mavi Minibüsler olarak bilinen Akarsu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifi'nin Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları Aile Sağlığı Merkez

GÜNDEM 26.02.2016 14:52:00 0
Yeni yolcu durakları talep ettiler

Durağın açılışına beraberindeki Çerkezköy Belediye Başkan yardımcısı ve  Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez ile birlikte gelen Belediye Başkanı Akay'ı, Kooperatif Başkanı Mustafa As, eski Başkan İlhami Yörük ve minibüsçüler karşıladı.

Kooperatif olarak 1992 yılından bu yana şehir içi yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirten Akarsu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Mustafa As, "Pazartesi gününden itibaren Tepe Emlak Konutları giriş ve çıkış güzergahımızı değiştirerek eski durak tarafından çıkış ve giriş yaparak ana yol güzergahında bulunan konut sakinlerinin de hizmetlerimizden daha iyi yararlanmasını sağladık.Çerkezköy sanayi kenti olması dolayısıyla her geçen gün gelişerek büyümekte ve devamlı artan nüfusu karşısında da biz halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye gayret gösteriyoruz.Bizim en büyük sıkıntımız şehir içinde  birkaç durak dışında durak olmaması. Durak sıkıntısı çektiğimiz öncelikli yerler ise Atatürk ve Öztrak Caddesidir. Bu caddelere belirli noktalarda yolcu duraklarının acilen konulmasını talep ediyoruz. İndi bindileri de artık duraklardan yapma zamanı geldiğini düşünüyoruz.Bu konuda Belediyemizin de bizlere yardımcı olmasının istiyoruz.”dedi.
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Çerkezköy’ün durumu belli. Devamlı artan nüfusumuzla birlikte yeni yeni yapılaşma ve gelişme karşısında sizin bu mahalledeki  durak yerinizi buraya yapmayı uygun gördük.Ulaşım konusu her ne kadar Büyükşehirin meselesi olsa da bizde bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz.Buyükşehir Belediye Meclisinde sizlerin sıkıntılarınızı ulaştırarak çözümlenmesini sağlıyoruz.Bildiğiniz gibi Çerkezköy Belediyesinden ben dahil 6 kişi ilçemizi temsil ediyoruz. Çerkezköy’ün ulaştırma adına ve sizlerin sıkıntılarınızın çözümü konusunda ne varsa bunarla Kızılpınar ve Veliköy’de dahil olmak üzere çözülmesi için ne gerekiyorsa yapılacak.Bölgesellik konusunda da yaptığımız çalışma ve mücadelemiz sonunda her ilçenin servis araçlarının kendi bölgelerinde çalışmalarının en uygun olacağını ve hiç kimsenin bir birinin ekmeğine engel olmayacağını düşünerek bunu gerçekleştirdik.Bu çalışmaları Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptık.Daha önce tüm servisçilerin il genelinde servis çekmesi  söz konusu kararı alınmıştı ve bu büyük sıkıntı yaratmıştı.Bizde bölgeselliği geri döndürdük ve bu konudaki sıkıntıyı çözdük. Çünkü S ve J plakalar için daha iyi olduğunu gördük. Şehir içi taşımacılığının da bölgesellik için daha iyi olacağını düşünüyoruz.”dedi.Akay,durak talebiyle ilgilide çalışma yapacaklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Akay Minibüsçülerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber/Seyit SÜREN