Çocuklar uyardı, Akay gereğini yapın talimatı verdi

Fatih Mahallesi Akın Akın Caddesi üzerindeki park alanında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay beraberindeki Park ve Bahçeler Müdürü Halit Mert Tayşir ile incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 24.02.2016 15:19:00 0
Çocuklar uyardı, Akay gereğini yapın talimatı verdi

Burada Akay'ın yanına gelen çocuklar,  “Buradaki oyun grubunun üzerinde boşluk olduğu için düşüyoruz” dedi. Bunun üzerine Akay, çocukların güvenliği için gerekli tedbirleri almaları konusunda, Park ve Bahçeler Müdürü Halit Mert Tayşir’e talimat verdi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLACAK
Akay ve Tayşir, ikinci etap çalışmalarının başladığı Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’ndeki park alanını inceledi. Burada Akay, parkta karşılaştığı kadınlara “Yapılan çalışmalardan memnun musunuz” diye sordu. Kadınlar ise, “Sizden tek ricamız park alanı içine belli noktalara çöp kutuları koymanız ve parkın güvenliğini sağlayacak bir personel görevlendirmenizdir” dedi. Çöp kutularının en kısa zamanda park alanına yerleştirileceğini belirten Akay, “Bu gibi büyük park alanlarında güvenlik görevlilerimiz olacak. Halkımız akşam saatlerinde bile güven içinde bu alanlarda ailesi ile birlikte vakit geçirebilecek” diyerek taleplerin yerine getirileceğini belirtti.
BİLGİ ALDI
Parktaki ikinci etap çalışmaları hakkında ise Park ve Bahçeler Müdürü Halit Mert Tayşir, Akay'a bilgiler  verdi. Tayşir, İkinci etap çalışmaları kapsamında park alanındaki drenaj ve sulama sistemi çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “İki parselde çim ekimi işleri de tamamlandı. Alanımızı ağaçlandırdık. En kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayıp, burayı da halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
PARK ALANINA GEÇİŞLER VERİLECEK
Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerine yapılan park alanı ile Çorlu Deresi arasında kalan yeşil alanın da park alanına dahil edileceğini belirten Akay, “Buradaki boş alan, parkın etrafındaki duvar sınırına indirilecek ve park alanına geçişler verilecek. Bu kısımda yürüyüş yolları yapılacak. Bu bölgede de ışıklandırma çalışmaları gerçekleştirilecek. Fakat bu bölgeye çok büyük yatırımlar yapmamız gerekiyor. Çünkü önümüzdeki yıllarda burada yapılacak dere ıslah çalışmaları sonucu tüm çalışmalar boşa gidebilir” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ