CHP'de kongre tarihi belli oldu

29 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan ancak CHP Genel Merkezi tarafından iptal edilen CHP Çerkezköy İlçe Kongresi'nin Nisan ayında yapılacağı açıklandı.

GÜNDEM 23.02.2016 17:37:00 0
CHP

CHP Genel Merkezi tarafından, 'Muhtarlık Bölgesi delegeleri ve parti içi ön seçmen seçimleri ile il-ilçe kongreleri’ seçimleri ile ilgili olarak, Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerindeki kongreler, genel merkez tarafından bir çok defa istenen tutanaklarının ve listelerin gönderilmemesi gerekçe gösterilerek seçimler durdurulmuştu. Bu dönemde CHP eski İlçe Başkanı Birol Öztürk de görevden alınmıştı.

SEÇİM TAKVİMİ BELLİ OLDU
Aradan geçen 4 ayın ardından Çerkezköy'de, CHP'nin kongre takvimi de belli oldu.
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “Önümüzdeki süreçte yapılacak İlçe kongremiz için üye listeleri askıya çıkarıldı. Listeler 25 Şubat’a kadar askıda kalacak” dedi.
Genel Merkez'in üye listelerini teşkilata gönderdiğini belirten Camcı, "Listede toplam 3 bin 445 üye bulunuyor. Listeye itirazı olanlar 25 Şubat’a kadar itirazlarını yapmalıdır. Yapılan itirazlar İlçe Yönetim Kurulumuzca incelenip karara bağlanacaktır. İsteyenler yönetim kurulu kararına da itiraz edebilir. Bu itirazlar ise İl Yönetim Kurulu’na yapılacak ve orada incelendikten sonra karara bağlanacaktır. Lütfen üyelerimiz listeleri kontrol etsin. Teşkilatımıza telefonla ulaşarak da isimlerinin üye listesinde bulunup bulunmadığını öğrenebilir. 3 bin 445 üye, İlçe kongresinde oy kullanacak 256 delegeyi seçecektir. Kongrede delege seçimi dışında ayrıca ön seçmen listeleri de belirlenecektir.”dedi.
İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILACAK
Delege seçimin ilkinin 11 Mart Cuma günü 15.00-17.00 saatleri arasında Veliköy Mahallesi’nde yapılacağını sözlerine ekleyen Camcı, “12 Mart Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında Gazi Osman Paşa Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Bağlık Mahallesi ile Fevzipaşa Mahallesi’nin delege seçimi yapılacak. Son olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Fatih Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Kızılpınar Mahallesi’nin delegeleri belirlenecek. 13 Mart Pazar günü saat 13.00’da başlayacak seçim, 17.00’da tamamlanacak. Seçilen delegeler, 9-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak İlçe Başkanlığı seçimi için oy kullanacak”
Haber / Ahmet KARDEŞ