Vatandaşa gıda ve yangın eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Kapaklı'da yaşayan

GÜNDEM 16.02.2016 13:59:00 0
Vatandaşa gıda ve yangın eğitimi

Karaağaç Hizmet Binası ile Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen iki ayrı bilgilendirme toplantısına vatandaşlar ilgi gösterdi. Burada Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, evlerden kaynaklanan atıkların neler olduğu, neden ayrı toplanması gerektiği, ayrı toplanan atıkların nerelerde ve ne şekilde biriktirilmesi gerektiği, gürültü ve hava kirliliğinin sağlığımıza etkileri ve  önleme yöntemleri konulara değindi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli ise, evlerde oluşabilecek yangın türleri, hangi yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yangın söndürücü cihazların kullanımı, yangın güvenliği ve enerji verimliliği konularını, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı görevlileri de, mutfak hijyeni, sağlık önlemleri, özel hastalıklar ve korunma yöntemleri konularında bilgilendirmeler yapıldı.
VATANDAŞLARIN TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

Daha güzel ve yaşanabilir bir Tekirdağ için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka,  "Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyeleri ve vatandaşlarla el ele güzel yarınlara ulaşmak amacıyla eğitime büyük önem veriyor. Ulaşılabilen her noktaya bu eğitimleri yaymak için çaba sarf ediyor. Vatandaşlardan gelecek eğitim taleplerini değerlendirecek. İstenilen tarih ve saatte halkımızın evine konuk olarak geleceğiz.” dedi.