1911 saç baş yoldurdu

Tekirdağ Süper Amatör Lig'in 17'nci haftasıda deplasmanda Çorlu Gençlerbirliğispor ile karşılaşan 1911 Çerkezköyspor, rakip takımdan yarım düzine gol yedi. Sahada herhangi bir varlık göste

GÜNDEM 15.02.2016 14:57:00 0
1911 saç baş yoldurdu

Tekirdağ Süper Amatör Lig’in iki önemli şampiyonluk adayı 1911 Çerkezköyspor ile Çorlu Gençlerbirliğispor Pazar günü saat 13.00’da Çorlu General Basri Saran Stadı’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor, “Murat Gümüş, Cem Çepeloğlu, Şahin Limon, Esad Zengin, Volkan Tüzün, Adem Erdem, Canberk Tuğ, Salih Yılmazer, Taner Sevim, Şafak Törin ve Gökhan Şensoy” on biri ile başlarken; 1911 Çerkezköyspor ise “Muzaffer Kurt, Soner Alpaydın, Mesut Salmaz, Oğuz Kaptan, Gençağa Yılmaz, Emrah Çilingir, Göksel Söyler, Mesut Aytemiz, Hayrettin Aydın, Deniz Sert ve Gökay Alpçoğay” kadrosuyla sahaya çıktı.

ÇORLU GOLÜ ERKEN BULDU

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor oldu. Rakibi karşısında oyunun kontrolünü eline almaya çalışan Çorlu temsilcisi, maçın 3’üncü dakikasında kalesinde tehlike yaşadı. Topla birlikte hızla ilerleyen Oğuz Kaptan, rakip ceza alanına girerek sert bir şut çekti. Oğuz’un sert şutu çok az farkla auta gitti. 1911 Çerkezköyspor’un bu atağından sonra dakikalar geçtikçe ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbiliğispor oyunda baskısını arttırdı. Gelişen Gençlerbirliği atağında kornerden gelen topu iyi takip eden Adem’in sert şutunu kaleci Muzaffer güçlükle kurtardı. Kaleciden dönen topu iyi takip eden Taner’in şutunu çizgi üzerinden Mesut Aytemiz çıkarırken, Mesut’un çevirdiği topu tamamlayan Adem, takımını 1-0 öne geçirdi.

TARAFTARLAR ÇİLEDEN ÇIKTI

Karşılaşmada 1-0 geriye düşen 1911 Çerkezköyspor, 20’nci dakikada etkili olmaya çalıştı. Topla birlikte ilerleyen Göksel, Emrah Çilingir’i topla buluşturdu. Emrah’n pasında topla buluşan Gökay, iki rakibini geçtikten sonra sert bir şut çekti. Gökay’ın sert şutu defanstan döndü. Dönen topu kontrol eden Gençağa’nın sert şutu da auta çıktı. Karşılaşmanın 35’inci dakikasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Esad, takımı adına ikinci golü aradı. Esad’ın sert şutu direğin yanından az farkla auta çıktı. İlk yarının son bölümlerinde Çorlu Gençlerbirliğispor, ataklarını sıklaştırırken, 1911 Çerkezköyspr ise yaptığı top kayıpları ile taraftarları çileden çıkarttı.

İLK YARI SKORU 2-0

1911 Çerkezköyspr’un orta alanda yaptığı top kaybın ardından Çorlu Gençlerbirliğispor’da Şafak Törin, sol kanattan hızla ilerlemeye başladı. Hızla ceza alanına yaklaşan Şafak, topu takım arkadaşı Esad’a gönderdi. Topu iyi kontrol eden Esad’ın sol çaprazdan çektiği sert şut filelerle buluştu. İlk yarının ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca ilk yarı Çorlu Gençlerbirliğispor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

1911 OYUNDAN KOPTU

Mücadelenin ikinci yarısına da hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Mesut Salmaz’ın kaptırdığı topu iyi takip eden Şafak Törin, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla göndererek skoru 3-0 yaptı. Yenen 3’üncü golün ardından 1911 Çerkezköyspor oyun disiplininden iyice koptu. İkili mücadelelerde ayakta kalamayan 1911 Çerkezköyspor, ileride çoğalmakta güçlük çekerken, defans hattında da büyük hatalar yaptı. Ev sahibi ekip ise 3-0 önde olmasına rağmen ataklarını hız kesmeden sürdürdü. 1911 Çerkezköyspor’u kendi yarı sahasına hapseden 1911 Çerkezköyspor, maçın 50’nci dakikasında rakip ceza alanı dışı sağ çaprazdan frikik atışı kazandı. Topun başına geçen Taner, jeneriklik bir vuruşla topu doksan diye tabir edilen yerden filelerle buluşturdu ve takımını 4-0 öne geçirdi.

GOLLER ART ARDA GELDİ

Maçın 57’nci dakikasında kornerden gelen topta penaltı noktası üzerinde yaşanan karambolün ardından orta hakem Gençlerbirliğisporlu defans oyuncusunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Deniz Sert, topu ve kaleci Murat’ı farklı köşelere göndererek skoru 4-1’e getirdi. Oyunun ilerleyen bölümlerinde rakip takım tarafından sert müdahalelerin yanı sıra oyunu soğutma çabaları 1911 Çerkezköyspor oyuncuları ve teknik heyeti kadar taraftarları da adeta çıldırttı. Karşılaşmanın son 25 dakikalık bölümünde 1911 Çerkezköyspor takımı oyuna ortak olmaya çalışsa da sonuca gidemedi. 76’ncı dakikada rakip kale önünde kaptırılan topun ardından Gençlerbirliğispor kontra atağa çıkarak 5’inci golü buldu. Topla hızla ilerleyen Bahadır, sol kanattan ceza alanına yaptığı ortaya arka direkte kendini unutturan Canberk’in gelişine çektiği sert şut gol oldu. (5-1)

SON SÖZÜ ŞAFAK SÖYLEDİ

1911 Çerkezköyspor, rakibin ataklarına bir türlü engel olamadı. 80’inci dakikada gelişen nadir ataklardan birinde Deniz Sert’in sol çaprazdan çektiği şutu günün başarılı isimlerinden olan kaleci Murat kornere çelmeyi başardı. Çorlu Gençlerbirliğispor geliştirdiği etkili ataklarına sürekli yenisini ekledi. Karşılaşmanın son bölümlerinde Gençlerbirliğispor’un yakaladığı etkili bir pozisyonda ceza alanı içinde İsmail tarafından yapılan faulün ardından orta hakem penaltı noktasını gösterdi. 90 dakika forma giyen ve büyük bir hırs ve azimle oynayan Şafak, penaltı atışını gole çevirerek müsabaka da son sözü söyledi ve maçın skorunu belirledi. (6-1) Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte Çorlu Gençlerbirliğispor, teknik heyet ve yöneticileriyle birlikte 6-1’lik tarihi galibiyeti saha ortasında gönüllerince eğlenerek kutladı.

Haber / Ahmet KARDEŞ