Büyük saygısızlık

Ergene'nin Yulaflı Mahallesinde hasarlı olması nedeniyle yıkılan okul binasındaki Atatürk portreleri ve büstünün bahçeye bırakılması tepki topladı. Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, konuyla ilgili in

GÜNDEM 14.02.2016 12:49:00 0
Büyük saygısızlık

1990 yılında eğitim başlayan anaokulu ve ilkokul duvarında, geçtiğimiz yıl çatlaklar oluştu ve Milli Eğitim Müdürlüğü, geçen ay okulun eğitime kapanmasına ve yıkılmasına karar verdi.Bu okulda eğitim gören öğrenciler ise başka okullara nakil edildi.

BELEDİYE YIKTI
Bir süre önce Ergene Belediye Başkanlığı’na ait iş makineleriyle okul binası yıkılarak hafriyatı temizlendi. Ancak sınıflardan çıkarılan Atatürk portreleri ve Atatürk büstü gelişi güzel olarak bahçede bırakıldı. Yulaflı Mahallesi sakinleri, Atatürk’e büyük saygısızlık yapıldığını ifade ederek duruma tepki gösterdi.
SONRADAN GETİRİLMİŞ
Yıkım sırasında Atatürk büstünün ve portrelerin okul bahçesinde olmadığını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Yıkımı biz yaptık, ancak Atatürk büstü ve portreler bahçede yoktu. Okul müdürlüğü gerekli temizliğin yapıldığını ve yıkıma hazır olduğunu söyledi. Biz de sadece gidip yıktık. Bu yıkım sırasında herhangi bir şekilde okuldan büstü çıkarmadık, oraya sonradan getirildiğini tahmin ediyoruz” dedi. 
İNCELEME BAŞLATILDI
Yıkılan okulun bahçesinde bırakılan Atatürk büstü ve portrelerinin kendilerini çok üzdüğünü ve konuyla ilgili inceleme başlattıklarını belirten Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, "Atatürk büstü ve portrelerinin oraya kimler tarafından bırakıldığını inceliyoruz. Konuyu aynı zamanda Tekirdağ Valiliği’ne ilettik. Gerekli inceleme yapılacak” ifadelerini kulandı. Bahçedeki Atatürk büstü ve portreleri Ergene Belediye Başkanlığı tarafından alınıp temizlendikten sonra Yulaflı Mahalle Muhtarlığına teslim edildi.