Sağlıklı yaşam için Süt için!

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi iş birliğiyle yürütülen 'Okul Sütü' programı kapsamında, Kapa

GÜNDEM 12.02.2016 14:39:00 0
Sağlıklı yaşam için Süt için!

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 10.00’da Gazi İlkokulu’nda Okul Sütü programı düzenlendi. Programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Pakize Özgür Ünlü, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

PROGRAMIN 1’İNCİ YILINDA 7 MİLYON 185 BİN ÖĞRENCİYE SÜT DAĞITILDI
Sütün faydalarının anlatıldığı slayt gösterimi ile başlayan programda daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Okul Sütü programıyla ilgili hazırlanan slaytı izlendi. Programda daha sonra proje hakkında bilgi verildi. Okul Sütü programının 5 yıl önce başlatıldığı belirtilen bilgilendirmede, “Programın 1’inci yılında 7 milyon 185 bin öğrenciye 136 milyondan fazla süt dağıtıldı. 2’nci yılda 6 milyon 182 bin öğrenciye 296 milyondan fazla süt dağıtılırken; 3’üncü yılda haftada 3 gün 5 milyon 583 bin öğrenciye süt dağıtıldı. Programında 4’üncü yılında ise haftada 3 gün 5 milyon 848 bin öğrenciye süt dağıtımı gerçekleştirildi” ifadelerine yer verildi.
PROTOKOL SÜT DAĞITTI
Okul Sütü programı, yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler tarafından gerçekleştirilen afiş gösterimi ve okunan şiirlerle devam etti. Halk oyunları ekibinin gösterisiyle süren program, daha sonra Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve protokol üyelerinin öğrencilere süt dağıtımı ile devam etti. Süt dağıtımı öncesi öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Gürbüz, “Bütün Devletler gelecek nesilleri düşünerek çeşitli projeler geliştiriyor. Ülkemizde de bu amaçla yapılan en önemli projelerden biri “Okul Sütü” projesidir” dedi.
RUHSAL GELİŞİM İHMAL EDİLMEMELİ
Bir nesil yetiştirirken, o neslin ruhsal gelişiminin de ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Bu kapsamda 19 Şubat itibariyle ‘Değerler Eğitimi’ seçmeli ders olarak verilmeye başlanacak. Yeterince değerler eğitimi almayan nesil, sadece kendini düşünen, toplumun bir parçası olamayan bir nesil olur” açıklamalarında bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da süt dağıtımının ardından çocuklarla birlikte süt içti.
Haber / Ahmet KARDEŞ