Edirne'de öğrencilere kişisel bakım öz saygı eğitimleri verilecek

Öğrenciler ve topluma "Kişisel Bakım, Kişisel Hijyen, Özsaygı" bilgi ve davranışlarının kazandırılması amaçlı etkinlikler düzenlemesine dair Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğ

GÜNDEM 11.02.2016 13:49:00 0
Edirne

İmzalanan bu protokol ile Edirne genelindeki ortaokullarda eğitim gören 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerin, öz bakım bilinci ve özgüvenlerinin gelişmesini sağlamak, onların ilerleyen yıllarda kendine güveni gelişmiş ve öz bakımına dikkat eden bireyler olmaları yönünde bilinçlendirmek ve destek vermek amacıyla etkinlikler düzenlenecek. Düzenlenen etkinliklere öğrencilerin anneleri de dâhil edilerek kamuoyunun da konu hakkında bilgilendirilmesi hedefleniyor.

KİŞİSEL BAKIM, ÖZ SAYGI EĞİTİMLERİ
Etkinlikler kapsamında eğitim görevlileri tarafından kişisel bakım, öz bakım, özsaygı konularda eğitim verilmesinin yanı sıra çocukların dış görünüşün önemli algılandığı ve kendilerini bunun üzerinden ifade ettikleri bu ara dönemde onlara, fiziksel ve duygusal anlamda bir yol gösterilmesi amaçlanıyor.
Protokol, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arda Toplantı Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve reklam şirketi adına Genel Müdür Sibel Yarar tarafından imzalandı.
Protokol imzalandığından itibaren yürürlüğe girerken geçerlilik süresinin de bir yıl olduğu belirtildi.