Karacakılavuz'a İçme Suyu ve Kanalizasyon temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Süleymanpaşa Karacakılavuz Mahallesi İçme Suyu Deposu, Kısmi İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı Temel Atma Töreni'ni düzenledi.

GÜNDEM 11.02.2016 13:44:00 0
Karacakılavuz

Karacakılavuz su deposu mevkiinde düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Birim Müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

500 METREKÜPLÜK DEPO

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “ TESKİ olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Burada açılışını yapacağımız bu tesis ile bu güzel mahallemizin alt yapı sorunları sona erecektir. Açılışını yapacağımız bu iş kapsamında Karacakılavuz Mahallesi’ne 500 metreküplük içme suyu deposu inşaatı yapılarak bu depodan mahallemizin su sıkıntısı çeken kesimlerine şebeke hattı döşenerek yeni depomuzdan hidrofor yardımı ile su basılacaktır. Ayrıca mevcut kanalizasyon hattında ihtiyaç duyulan kısımlara ilave kanalizasyon hattı döşenecektir.”dedi.

GÜNLÜK 250 METREKÜP ARITACAK

İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi hakkında bilgiler veren Başa, “İş kapsamında 500 metreküplük betonarme içme suyu deposu, yapılması 6114 m HDPE içme suyu, 1694 metre Atık su Şebeke hattı ve evsel bağlantıları yapılacaktır. İşin tamamlanmasıyla Karacakılavuz Mahallemizdeki yüksek kesimlerde kalan abonelerimizin su sıkıntısı giderilecek ve kanalizasyon hatlarındaki eksikler tamamlanmış olacaktır. Buradan Karacakılavuz Mahallemizde doğal yöntemlerle yapılacak olan Atıksu Arıtma Ünitesi’nin de müjdesini vermek isterim. Günlük 250 metreküp atıksu arıtarak 3500 hizmet verecek bu tesisin çalışmalarına en yakın zamanda başlayacağımızı söyleyelim. Bu hizmetlerin yapılmasında başta Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”diye konuştu.

EŞKİNAT: “SİZİ BÜYÜK BİR KEYFLE İZLİYORUZ”

Dr. Şafak Başa’nın ardından konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “TESKİ Genel Müdürüm sayın Başa ‘bizi izlemeye devam edin’ dedi. Sizi büyük bir keyifle izliyoruz. Siz Karacakılavuz dışında Kumbağ ve Barbaros Mahallemizi yaşanabilir hale getirmek için çok önemli adımlar attınız. Kanalizasyonu olmayan, su problemi olan adı turistik olan ama gerçekte sefalet çeken bu iki beldeye çok önemli yatırımlar yaptınız ve yapmaya da devam ediyorsunuz. Şehrin belki de kazılmayan yeri kalmadı. Yaşadığımız şehrin önümüzdeki 50 yılını güvence altına alacak bu yatırımları memnuniyetle karşıladığımız da belirtmek isterim. Bugün de Karacakılavuz Mahallemizde alt yapı ihtiyaçlarının tamamını analiz ettiğinizi, bu sorunların üzerine çok kısa zamanda gideceğinizi ve üst yapıya geçmek için bize imkan sağlayacağınızı öğrenmiş bulunuyoruz. Bu şehre katkı veren, şehrin her noktasına yatırım yapan, gönlünü ve emeğini koyan herkese tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Bu yatırım gelecek yatırımların öncüsüdür. Karacakılavuzlu hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun diliyorum.”diye konuştu.

 “KARACAKILAVUZ HER TÜRLÜ HİZMETİN EN GÜZELİNİ ALACAK”

Son olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuşma yaptı. Albayrak şunları söyledi: “Karacakılavuz uzun yıllar belediye ile yönetildi. Yani vatandaşımız yerel yönetimi yerelden izlemeye devam etti. Hayatlarını buna göre şekillendirdi. 30 Mart 2014 tarihinden sonra Tekirdağ Büyükşehir olunca, Karacakılavuz’un da içinde bulunduğu dört beldemiz mahalle oldu. Karacakılavuz tarımsal yapısı, el sanatları ve insanlarının cana yakınlığı, yurt sevgisini de işin içine koyarsak Karacakılavuz’un bizim için önemini de açıklamış oluruz. Gerek tarımsal gerek kültürel gerekse diğer özellikleri bakımından Karacakılavuzun gücünün farkındayız. Bu nedenle TESKİ Genel Müdürümüze Karacakılavuz’un ihtiyaçlarını iyi analiz edin, belirlenen sorunların da en kısa zamanda çözülmesi konusunda talimatları verdik. Bugün geldiğimiz noktadan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün burada hizmetlerin başlaması ve bundan sonra hizmetlerin devamının geleceğini de söylemek istiyorum. Karacakılavuz her türlü hizmetin en güzelini alacak. Karacakılavuz mahalle olduysa, diğer mahallelerimizden bir farkı olmayacak. Sözlerime son vermeden şunları da söylemek isterim. Her yapılan işin bir cefası vardır. Bizim nesil belki yapılan işlerin cefasını çekiyor. Bir süre sonra işler bitince çocuklarımızla, torunlarımızla sefasını da göreceğiz. Çünkü altyapı olmadan üstyapı da olmaz. Buradan herkese söylüyorum. Tekirdağ’ın bütün alt yapı ve üst yapı hizmetleri 1 Temmuz 2017’de bitecek. Yeşil alanları, sorunsuz alt yapısı, mutlu insanları ile güzel bir Tekirdağ bizi bekliyor. ”  

Konuşmaların ardından inşaat alanında dualar edilerek, temel atma töreni gerçekleştirildi.