UKOME'den bir yıl ek süre istediler

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş dün odada düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada personel taşımacılığı yapan tüm servisçiler

GÜNDEM 11.02.2016 13:42:00 0
UKOME

Personel taşımacılığı konusunda tüm servisçilerin haklarını korumaya çalıştıklarını belirten Yaşar Kuş, “UKOME’nin belirttiği gibi 19 yaş ve üstü araçların çalışmayacağını da biliyoruz. Bir Çok arkadaşımız 19 yaş araçlarını değiştirme ve muayeneden geçirmelidir. Bu bu konuda UKOME’den bir yıl ek süre istedik ve bizim bu yöndeki talep dilekçemiz salı günü yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek alt komisyona havale edildi. Alt komisyon talebimizi görüşüp değerlendirecek. Temennimiz buradan olumlu bir sonuç çıkacağıdır. Birkaç gün içerisinde netleşecektir.”diye konuştu.

7-8 BİN TAŞIMAÇILIK YAPAN ŞOFÖR VAR

Dilekçelerinde araç muayeneleri için istenen fazla evrakların azaltılması ve daha az evrak istenmesi için de talepte bulunduklarını belirten Kuş, “Bu fazla evrakların azaltılması şoför esnafımızın bu yöndeki mağduriyetini de azaltacaktır.Şoför esnafımıza hayırlı olacaktır.”dedi. Başkan Kuş, “Sanayi kenti olan ilçemiz başta olmak üzere bölgemizde 7-8 bin dolayında taşımacılık yapan şoför esnafı var. Bu fazla evrak yaptırımı azaltıldığında mağduriyet azalacaktır. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ta bizlerin bu talebine destek verdi.Başta sayın Başkanımız olmak üzere, Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimize sorunlarımızın çözümü konusundaki duyarlılıklarına şoför esnafı arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.”diye sözlerini tamamladı.

Haber/Seyit SÜREN