Dağıtılacak koç seçimi yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nce ortaklaşa yürütülen Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesinin ilk ve en ö

GÜNDEM 11.02.2016 13:27:00 0
Dağıtılacak koç seçimi yapıldı

Veteriner Hekim, Zooteknist, Ziraat Mühendis ve yetiştiricilerden oluşan seçim komisyonu, koçların alınacağı Karacabey Tarım İşletmesi ağıllarında yer alan çok sayıdaki sürü içerisinden almayı uygun buldukları 300 baş asıl ve 30 baş yedek koç seçimini yaptı.

Alımı yapılacak koçların tespitinden sonra il merkezinde yer alan Birlik salonunda noter huzurunda Çorlu, Şarköy, Ergene, ve Saray ilçelerinden müracaat eden 77 işletmeden 39’u kura ile belirlendi. Kalan ilçelerin seçiminin ise perşembe ve cuma günü noter huzurunda yapılacağı belirtildi.

201 ADET İŞLETMEYE DAĞITILACAK

İl genelinde uygulanacak olan Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesi ile 300 baş koç, 201 adet işletmeye dağıtılacak. Projeyle dağıtılacak koç bedelinin yüzde 70’i Büyükşehir Belediyesi tarafından, geri kalan kısmının ise Birliğe asil üye olan sürü sahiplerince karşılanacağı açıklandı.