Okuma yazma seferberliğinde sertifika verildi

Çerkezköy'de düzenlenen 'Okuma Yazma Seferberliği Sertifika Töreni' Ticaret ve Sanayi Odası konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 10.02.2016 18:17:00 0
Okuma yazma seferberliğinde sertifika verildi

Çerkezköy  Kaymakamlığı’nda başlatılan Okuma Yazma Seferberliği’nde sertifika töreni düzenlendi. Törenin ilk konuşmasını Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yaptı. İşler, “Hayatın her köşesinde okuyor ve öğreniyoruz.  Tekirdağ genelinde Halk Eğitim Merkezleri ile okuma yazma fırsatı bulamayanlara imkan tanıyoruz. Daha çok okuyan kültür sahibi insanlar toplumu oluşturmaktadır. Bu projeyi valiliğin talimatıyla daha da ileriye götürmek istiyoruz. Kız çocuklarını okutma konusunda geç kaldık.” diye konuştu. Temmuz ayından itibaren Çerkezköy’de 44 okuma yazma kursunun açıldığını hatırlatan İşler, 318 kursiyere belge verildiğini belirtti. İşler, “Şu an ise 12 kursumuz da ise 74 kursiyerimiz eğitimlerine devam etmektedir” hatırlatması yaptı.

KURS SAYISI 201’E ULAŞTI

31 Ocak 2014 tarihinde başlatılan Halk Eğitim kampanyası hakkında bilgiler veren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, “Bugün itibariyle kurs sayımız bin 201’e ulaşmıştır. Halk Eğitim devlet ile vatandaş arasındaki köprüdür. Halk Eğitim kampanyası çerçevesinde 135 okuma yazma kursuna bin 438 kursiyerimiz katılmıştır”dedi.

 OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

21 Nisan 2015 tarihinde Çerkezköy’de okuma yazma seferberliği başlattıklarını kaydeden Kubilay “TÜİK rakamlarına bakarak Çerkezköy’de okuma yazma bilmeyenleri tespit ettik. Son rakamlara göre ise Çerkezköy’de 829 vatandaşımızın okuma yazma bilmediğini öğrendik. Yapacağımız çalışmalar sonunda Çerkezköy’de okuma yazma oranını daha aratacaktır. Bugün sertifika alacak kursiyerlerimizi, onlara eğitim veren öğretmenlerini kutluyorum” açıklamalarını yaptı.

VALİ SALİHOĞLU SERTİFİKA VERDİ

Sertifika töreninin son konuşmasını Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu yaptı. Konuşmasında okuma yazmanın önemine vurgu yapan Vali Salioğlu, “Türkiye geneline göre Tekirdağ okuma yazma da üst sıralarda yer alıyor. Özellikle son zamanlarda Tekirdağ’da okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için açılan kurslara gönüllü bir şekilde gelenler okumayı ve yazmayı öğrendiler. İnşallah Tekirdağ genelinde okuma yazma bilmeyen oranını  yüzde 0’lara çekebiliriz” diye konuştu. Daha sonra Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva okuma yazmayı öğrenen kursiyerlere sertifikalarını ve hediyeler verdi.

 Törene, Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, muhtarlar, okul müdürleri, kurum müdürleri, öğretmenler, kursiyerler katıldı.

 Marmara Haber/Gökhan TEKER