Kubilay ambulans sorununu çözdü

İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler ve Spor Kulüpleri ziyaretlerini sürdüren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ilçenin Süper Amatör Lig'deki tek temsilcisi olan 1911 Çerkezköyspor KulübÃ?

GÜNDEM 9.02.2016 17:37:00 0
Kubilay ambulans sorununu çözdü

Ziyarette hafta sonu oynanan Sitespor maçında sert gelen topa kafa vurması sonucu fenalaşan İsmail İnan ile yakından ilgilen Kaymakam Kubilay, bundan sonra maçlarda ambulans bulundurulması için İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal’a talimat verdi.

KAYMAKAM İSMAİL İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal’ın da eşlik ettiği ziyarette Kaymakam Kubilay, 1911 Çerkezköyspor’un Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerindeki tesislerinde, Kulüp Başkanı Murat Narçın, Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Camcı, Mehmet Aksoy, Muzaffer Savaş, Yakup Cin, Teknikdirektör Sefer Ekizoğlu ve futbolcular tarafından karşılandı. Kaymakam Kubilay, hafta sonu oynanan sitespor maçında sert gelen topa kafa vurması sonucu fenalaşan İsmail İnan ile yakından ilgilendi.  

AMBULANS MESELESİNİ ÇÖZÜLMÜŞ BİLİN

Yaşanan talihsiz olayı basından takip ettiğini kaydeden Kaymakam Metin Kubilay, “Benzer bir olayın tekrarlanmaması için İlçe Kaymakamlığı olarak elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra maçlarda saha kenarında bir ambulans hazır bekleyecek. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi ve yanındaki İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal’a konuyla ilgilenmesi için talimat verdi. Kulüp Başkanı Murat Narçın, “Ambulans meselesi bizim adeta kanayan yaramızdı. Bu sorunu çözerseniz ilçemiz sporu adına büyük bir sorunu çözmüş olursunuz” demesi üzerine konuşan Kaymakam Kubilay, “Bu sorunu çözülmüş bilin” dedi.

BİN 201 KURS AÇTIK

Çerkezköy’ün nüfusunun hızla arttığına dikkat çeken Kaymakam Kubilay, “Nüfusumuz 133 bini aştı. Biz, başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın spor ve sanatsal faaliyetlerle uğraşmalarını istiyoruz. Bunun için başlattığımız Halk Eğitimi Kampanyası kapsamında bugüne kadar açılan bin 201 kursa toplam 25 bin 401 kursiyer katıldı. Kurslarımızın birçoğu da sportif kurslardı. Bununla birlikte okullarımızda da spor kulüpleri kurulması için çalışmalar başlattık. Hali hazırda 3 okulumuzda spor kulübü var. Bu sayıya 10 kulüp daha eklenmesi için uğraşıyoruz” dedi. 

GENÇLİK MERKEZİ İLE BİRLİKTE STAT DA YAPILACAK

Namık Kemal Bulvarı üzerindeki Kapalı Spor Salonu arkasında inşaatı duran Gençlik Merkezi konusuna da değinen Kaymakam Metin Kubilay, “Yüklenici firma yüzünden inşaat durdu. Biz de bu süreçte boş durmadık. Madem böyle bir aksilik oldu, bu durumun bize daha büyük bir tesisin kazandırılmasına vesile olması için çalıştık. Gençlik Merkezi’nin yanındaki boş alana bir stadyum yapılması için büyük yol katettik. Buradaki alanla ilgili sorunları giderdik. Şimdi Çerkezköy Belediyesi’nin İl Müdürlüğü’ne statla ilgili proje sunmasını ve projenin Genel Müdürlüğe gönderilmesini bekliyoruz. Bir aksilik çıkmazsa en kısa zamanda hem Gençlik Merkezi hem de stadyum için yapım çalışmalarına başlanılacak” ifadelerini kullandı.

ZİYARETİNİZLE BİZE DESTEK OLACAĞINIZI GÖSTERDİNİZ

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın, “Bir şehirde spor kulüplerine yardım edecek kurumların başında Kaymakamlık ve Belediye gelir. Belediyemiz imkanlar doğrultusunda elinden geldiğince bize destek olmaya çalışıyor. Siz de bu ziyaretinizle bize destek olacağınızı gösterdiniz. İlginizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

SANAYİCİLER SPORA DESTEK VERMELİ

Kulübün başarılı olabilmesi için maddi açıdan da desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Murat Narçın, “İlçemiz sanayi kenti. Fakat sanayicilerimiz spora gereken desteği vermiyor. Birkaç sanayici spora destek verse, bu takım üst liglerde mücadele edebilir. Bu sayede şehrimizin tanıtımını da başarıyla yapma imkanı bulabiliriz” dedi. Narçın’ın bu talebi üzerine Kaymakam Kubilay da sanayicilerle görüşüp, ilçedeki spor kulüplerine destek olmaları konusunda konuşacağını ifade etti. Ziyaret sonunda Kaymakam Kubilay, kulüp yöneticileri ve futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ