Akıllı su sayacı Meclis'e taşındı

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Vize Belediyesi tarafından başlatılan zorunlu 'Akıllı su sayacı' uygulamasını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

GÜNDEM 9.02.2016 12:38:00 0
Akıllı su sayacı Meclis

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi veren Vecdi Gündoğdu,  “Kırklareli ili Vize İlçesi Kıyıköy Belediyesi beldede ‘akıllı su sayacı’ uygulamasına geçme kararı alarak kararını uygulamaya başlamıştır. Kıyıköy Belde Belediyesi’nin ‘akıllı su sayacı’ uygulamaları sırasında beldede yaşayan vatandaşlarımız çeşitli sıkıntılara maruz kalmaktadırlar.”dedi.

AYLARCA VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR

Gündoğdu, soru önergesinde “Kıyıköy Belde Belediyesinin uygulamaları sırasında; akıllı su sayacı kullanmaya zorlama, ilgili sayaçların temin edilmesinde tek firmaya yönlendirme, piyasa fiyatından yüksek bedellerle satın alınmasına zorlama, eski sayaçların zorla söktürüldüğü, vatandaşın haksız yere sularının kesilerek aylarca mağdur edildiği, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıldığı ve belediye başkanının yetkilerini kötüye kullandığı iddiaları bulunmaktadır.”ifadelerine yer verdi.

İŞTE O SORULAR

TBMM’ye soru önergesi veren Milletvekili Gündoğdu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

1-Kırklareli İli Vize İlçesi Kıyıköy Belde Belediyesi ‘akıllı su sayacı’ uygulaması kapsamında kaç konut ve işyerinin sayaçları değiştirilmiştir, eski sayaçlarını değiştirmek istemeyen su abonelerinden haksız ve hukuksuz bir şekilde suyu kesilen abone var mıdır, var ise neden suları kesilmiştir?

2-Kıyıköy Belde Belediyesi ‘akıllı su sayacı’ uygulamaları sırasında abonelerine rekabet koşulları görmezden gelinerek tek bir firma, tek bir marka ve model sayaç alma zorunluluğu getirmiş midir?

3-Kıyıköy Belde Belediyesi veya belediye başkanı hakkında ‘akıllı su sayacı ’ uygulaması sırasında belde halkına karşı görevi kötüye kullanma ve ayrımcılık yaptığı iddiası ile herhangi bir şikâyet, soruşturma ve dava var mıdır?

4-Kıyıköy Belde Belediyesi veya belediye başkanı hakkında ‘akıllı su sayacı’ uygulamaları sırasında su abonelerine ayrımcılık uyguladığı ve belediye başkanının görevini kötüye kullandığı iddialarını araştırmak üzere bakanlık müfettişleri aracılığıyla inceleme yaptırmayı düşünüyor musunuz?

Marmara Haber