Altın değerinde 3 puan

Tekirdağ Süper Amatör Lig'in 16'ncı haftasında kendi sahasında ağırladığı Kapaklı Sitespor engelini zor da olsa aşmayı başardı.

GÜNDEM 9.02.2016 11:05:00 0
Altın değerinde 3 puan

Mustafa Uğraş Stadı’nda saat 13.00’da başlayan karşılaşmaya 1911 Çerkezköyspor “Muzaffer, Soner, İsmail, Oğuz, Emrah, Gençağa, Göksel, Hakan, Hayrettin, Tezcan ve Gökay” ilk on biri ile başlarken; konuk ekip Kapaklı Sitespor ise “Emre, Kadir, Ziya, Doğukan, Uğur, Abdulmelik, Tolga, Serdar, Mazlum, Serkan ve Mert” kadrosuyla sahaya çıktı. Karşılaşmayı Barış Çardaklı, Kayhan Çelik, Ümit Malak hakem üçlüsü yönetti.

İLK SARI KART 1911 ÇERKEZKÖYSPOR’A
Mücadele Kapaklı Sitespor’un başlama vuruşu ile başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takım da birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, maçın ilk tehlikeli atağı 1911 Çerkezköspor’dan geldi. Mücadelenin 2’nci dakikasında Gökay’un uzun pasında rakip defansın arkasına iyi sarkan Oğuz Kaptan, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Atak, Sitespor defansının son anda topu kornere atmasıyla sona erdi. Karşılaşmanın ilk kartı ise maçın 10’uncu dakikasında çıktı. 1911 Çerkezköysporlu Tezcan, kendini yere attığı gerekçesi ile hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.
ASİST OĞUZ’DAN GOL HAKAN’DAN
Karşılaşmanın 22’nci dakikasında 1911 Çerkezköyspor gole çok yaklaştı. Tezcan’ın ara pasında bir kez daha rakip defansın arkasına çok iyi bir şekilde sarkan Oğuz Kaptan, tope kaleci Emre'nin sağından yuvarladı. Kaleye doğru ilerleye meşin yuvarlak, direğe çarparak auta çıktı. Bu atak adeta 25’inci dakikada gelecek golün habercisi oldu. Maçın 25’inci dakikasında Göksel’in sağ kanattan yaptığı ortaya Oğuz Kaptan iyi yükseldi ve topu kafayla takımın golcü ismi Hakan’a indirdi. Hakan’ın sert şutu filelerle buluştu. (1-0)
İSMAİL YERE YIĞILDI
Dakikalar 30’u gösterdiğinde yeşil sahalarda görmek istemeyeceğimiz bir olay yaşandı. Kapaklı Sitespor takımının atağında yapılan sert ortayı kafayla uzaklaştırmak isteyen 1911 Çerkezköysporun başarılı defans oyuncusu İsmail bir anda yere yığıldı. Yaklaşık beş dakika boyunca yerden kalkamayan ve nefes almakta güçlük çektiğini söyleyen İsmail, maçı izlemeye gelen taraftarları ve futbolcuları oldukça korkuttu. Bu sırada 1911 Çerkezköyspor’un başarılı orta saha oyuncusu Gençağa Yılmaz, karşılaşmanın orta hakemine ambulans olmadan karşılaşmayı başlattığı için serzenişte bulundu.

HASTANEYE KALDIRILDI
Saha kenarında ambulans bulunmaması nedeniyle kulüp yöneticileri hemen 112’e haber verdi. Bu sırada Kapaklı Sitespor’un genç teknik direktörü Soner Çelik ile Sitespor’un 10 numarası Serkan Akyüz İsmail ile ilgilenmeye çalıştı. İsmail daha sonra sedye ile saha dışına götürülerek bir aracın bagajında hastaneye götürülmek istendi. Fakat bu sırada 112 ekipleri stada geldi. İsmail, 112 tarafından Özel İrmet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Başarılı oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
SİTE BERBERLİK GOLÜNÜ BULDU
Yaklaşık beş dakika duran karşılaşma, İsmail’in yerine oyuna Mesut Salmaz’ın oyuna dahil olması ile yeniden başladıç Maçın 40’ıncı dakikasında Kapaklı Sitespor takımı sol kanattan frikik atışı kazandı. Topun başına geçen Serkan’ın, ceza alanı içine gönderdiği topu iyi takip eden Tolga’nın kafa vuruşu rakip defansa çarpıp ağlara gitti. (1-1) İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca takımlar soyunma odalarına 1-1’lik eşitlikle gitti.
EMRE KALESİNDE DEVLEŞTİ
Karşılaşmanın ikinci yarısına 1911 Çerkezköyspor takımı hızlı başladı. Maçın 50’nci dakikasında Oğuz Kaptan sol kanatta buluştuğu topu düzeltip sert bir şut çekti. Oğuz’un şutunu kaleci Emre son anda parmak uçlarıyla müdahale ederek kornere çeldi. Oğuz’un yararlanamadığı net gol pozisyonunun ardından Sitespor ceza alanı dışında yaşanan karambolde topla buluşan Gökay rakipleri geçerek kaleci Emre ile karşı karşıya kaldı. Gökay’ın sert vuruşunu kaleci Emre aynı güzellikte kurtararak bir kez daha golü engelledi. Maçın bu bölümlerinde Sitespor kalecisi Emre adeta kalesinde devleşti. Maçın 54’üncü dakikasında 1911 Çerkezköyspor Göksel ile sağ kanattan atağa kalktı. Göksel’in ortasını iyi takip eden Oğuz’un, kafa şutunu kaleci Emre son anda kornere çeldi.
1911 GENÇAĞA İLE ÖNE GEÇTİ
1911 Çerkezköyspor’u ikinci kez öne geçiren gol karşılaşmanın 59’uncu dakikasında geldi. Gökay ceza alanı dışında buluştuğu topu düzgün bir pas ile Oğuz’a çıkardı. Topla buluşan Oğuz rakiplerini geçerek korner çizgisine indi ve topu ceza alanı içinde penaltı noktası üzerindeki Gençağa ile buluşturdu. Topu iyi takip eden Gençağa Yılmaz gelişine vurarak meşin yuvarlağı kaleci Emre’nin sağından filelerle buluşturdu. (2-1) Karşılaşmada bir farkla geriye düşen Sitespor, oyundan kopmayarak beraberlik adına önemli gol pozisyonları yakaladı. 61’inci dakikada Mert sol kanatta buluştuğu topla rakiplerini tek tek geçerek sert bir şut çekti. Mert’in şutunu kaleci Muzaffer iki hamlede kontrol etmeyi başardı.
HAKAN KIRMIZI GÖRDÜ
Mücadelenin 82’nci dakikasında 1911 Çerkezköyspor Oğuz ile bir kez daha etkili oldu. Sol kanatta buluştuğu topla ceza alanına yönelen Oğuz’un ortasını iyi takip eden Hakan Tice, topa vurmak isterken kaleci Emre’ye yaptığı sert müdahalenin ardından karşılaşmanın hakeminden ikinci sarı kartı gördü. Hakan Tice kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Oyunun son bölümlerinde 1911 üçüncü gol için baskı kurmaya çalışırken, Sitespor ise beraberlik golü için kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Kalan dakikalardan gol sesi çıkmayınca mücadele 1911 Çerkezköyspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
1911 ÇORLU DEPLASMANINA GİDECEK
Bu sonuçla 1911 Çerkezköyspor puanını 37’ye yükselterek ikinci s ıradaki yerini korudu. Rakip Kapaklı Sitespor ise 22 puanda kalarak 6’ncı sıraya geriledi. Süper Amatör Lig’in 17’nci haftasında 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Çorlu Gençlerbirliğispor ile Kapaklı Sitespor ise kendi sahasında Muratlı Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.
Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ