Kapaklı esnafı 1 yılda 10 milyonluk kredi kullandı

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Olağan Genel Kurulu'nu Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

GÜNDEM 8.02.2016 13:59:00 0
Kapaklı esnafı 1 yılda 10 milyonluk kredi kullandı

Toplantı Divan Başkanlığı’nın oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığı’na Trakya ve Marmara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı İsmail Atakan, Divan Başkan Vekilliğine Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, Katip Üyeliğe İlhan Özdemir ve Kadir Kesik oy çokluğu ile seçildi. 12 gündem maddesi ile toplanan kurulun açılış konuşmasını Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükkanlı yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Dükanlı, kooperatifin kısa zaman önce kurulmasına rağmen 10 milyon 904 bin lira kredi kullandırdığını belirtti.

10 MİLYON 904 BİN 500 LİRA KREDİ KULLANDIRILDI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunması ile devam etti. Kurulun 2015 yılı içerisinde 75 kere toplandığı belirtilirken, toplantılarda ortakların kredi talepleri görüşülerek karara bağlandığı kaydedildi. Halk Bankası Kapaklı Şubesi’nden kooperatif ortaklarına yıllık yüzde 5 faiz oranı ile 10 milyon 904 bin 500 Lira kredi kullandırıldığı belirtildi. Okunan yönetim kurulu faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
KAPAKLI BUGÜN İLÇE OLMANIN NİMETLERİNİ TADIYOR
Toplantı 2016 yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi ile devam etti. 2016 yılı tahmini bütçesi 191 bin 370 Lira olarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda gündem maddesi, bütçe maddeleri arasında aktarım yetkisi yönetim kuruluna verilmek üzere oy çokluğu ile kabul edildi. Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 2015 yılı olağan genel kurulu Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın konuşması ile devam etti. Kapaklı'da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin önemine vurgu yapan Mandalı, "Kapaklı'da ilk banka kurulduğunda çok sevinmiştik. O gün köy olan Kapaklı bugün ilçe olmanın nimetlerini tadıyor. Bugün Kapaklı'da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu yapılıyorsa bu bizim için büyük bir gelişmedir" diye konuştu.

ŞOFÖRLER ODASINI DA İSTİYORUZ ZİRAAT ODASINI DA
Başkan Mandalı konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçe olduysak esnaf odasını da kurmak istiyoruz, şoförler odasını da ziraat odasını da. Çerkezköy'de ziraat odası var ancak oraya bağlı köy yok. Oysaki Kapaklı’ya bağlı köylerimiz var. Son verilere göre Kapaklı'nın nüfusu 97 bin 700 oldu. İki yıl içerisinde bu sayı 100 bini geçmiş olacak."
KISA ZAMANDA 97 BİN LİRA KAR ETTİLER
Mandalı'dan sonra konuşan Divan Başkanı İsmail Atakan, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni çalışmalarından dolayı kutlayarak, "Kısa zaman içerisinde 97 bin Lira kar elde eden yönetim kurulunu kutluyorum. Kısa zamanda çok mesafe kat ettiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
Olağan Genel Kurul toplantısına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Marmara Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İsmail Atakan, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Halk Bank Kapaklı Şube Müdürü Ali Kabul, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Boztepe, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ