Çiğ süt destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, üreticilerin 2016 yılında yapılması planlanan çiğ süt desteklemelerinde mağduriyet yaşamaması için Ticaret Borsası toplantÄ

GÜNDEM 8.02.2016 13:29:00 0
Çiğ süt destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Çiğ Sütün Sözleşmeli Usulde Alımı Satımına İlişkin Yönetmelik 16.04.2015 tarih ve 29328 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik esasları çerçevesinde sözleşmelerin Süt Kayıt Sistemi’ne kayıt edilmesi gerekmektedir. Söz konusu sözleşmeler noter veya İl/İlçe Müdürlüğü onayı ile yapılabilecektir. Sözleşmesiz olarak alım satım yapılan, yürürlükteki gıda mevzuatına uygun olmayan koşullarda veya soğutulmadan pazarlanan çiğ sütün 2016 yılı çiğ süt destekleme uygulamalarında kapsam dışında tutulması planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci, açılış konuşması yaptıktan sonra Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Yeşim Yılmaz ve Tekniker Şerif Türkyılmaz, konuyla ilgili sunum yaptı. Gündeme ait sorular Gıda Kontrol Şube Müdürü Funda Eylem Özel ve Dr. Hakan keçeci tarafından cevaplandırıldı.