Kapaklı'ya reva mı?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2015 raporlarına göre nüfusu 100 bine yaklaşan Kapaklı'da yeni bir Devlet Hastanesi ihtiyacı iyice hissedilirken, Sağlık Bakanlığı kısa vadede böyle bir yatırım

GÜNDEM 7.02.2016 16:45:00 0
Kapaklı

 Fakat nüfusu 100 bin olan Kapaklı’da hala tam teşekküllü bir hastane yok. Bu bize reva mıdır?” diye sordu.
HASTANENİN İSMİ DEĞİŞTİRİLECEK
Büyükşehir Yasası ise yaklaşık 2 yıl önce ilçe olan Kapaklı’da kamu kurumları bir bir faaliyete geçerken, ilçenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan hastane konusunda ise henüz somut bir gelişme yaşanmadı. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre “Çerkezköy’de yeni hastanenin yapımı tamamlanmak üzere. Dolayısıyla bölgede kısa vadede yeni bir hastaneye ihtiyaç yok” ifadelerine yer verildi.
YENİSİNE GEREK YOK
Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin 250 yatak kapasiteli olacağı belirtilen açıklamada “Bu kapasite ihtiyaç duyulması halinde 300 yatağa kadar çıkarılabilecek. Bu arada Kapaklı sınırları içindeki Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin ek binasında tadilat çalışmaları yapıldı. Tüm bu unsurlar göz önünde bulundurulduğunda Kapaklı’ya yeni bir Devlet Hastanesi yapımına gerek olmadığını düşünüyoruz” denildi.

1998’DE TEMELİ ATILMIŞTI

Kapaklı’da Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren hastane ek binası 1998 yılında 100 yataklı olarak planlanarak temeli atılmış 2003 yılında ise 50 yataklı olarak Çerkezköy’e bağlı hizmet vermeye başlamıştı. Hastane 2005 yılına gelindiğinde SSK hastanesi ile devlet hastanelerinin birleşmesi sonucunda Çerkezköy 80. Yıl Devlet Hastanesi olarak yine hizmet vermeye başladı.
ÇERKEZKÖY’DE 3 HASTANE VAR
Yetkililerin açıklamaları bu yönde olurken, Kapaklı halkı ise artık tedavi olmak için Çerkezköy’e kadar gidip gelmek istemediklerini ifade etti. Nüfusu 100 bine dayanan bir ilçede Devlet Hastanesi’nin olmamasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Kapaklı’ya en az 150 yataklı bir hastane gerekiyor. Kapaklı bu yatırımları hak ediyor. Acil durumlarda buradan Çerkezköy’e gidene kadar hastanın hayatı tehlikeye düşebiliyor. 133 bin nüfuslu Çerkezköy’de 2’si özel toplam 3 hastane bulunuyor. Fakat nüfusu 100 bin olan Kapaklı’da hala tam teşekküllü bir hastane yok. Bu bize reva mıdır?” açıklamalarında bulundu.
ŞARTLARI ZORLAYACAĞIZ
Bölge milletvekilleri ise yaptıkları açıklamalarda “Kapaklı’da personel yetersizliği nedeniyle yeni bir hastane yapılması düşünülmüyor. Ayrıca Sağlık bakanı ile yaptığımız görüşmelerde yapımı devam eden yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi dolayısıyla bu konuya sıcak bakılmıyor. Fakat yine de Kapaklı’ya yeni bir hastane yapılması için bizler şartları zorlayacağız. Konunun takipçisi olacağız. Halkımızın beklentilerini en kısa zamanda karşılamaya çalışacağız” dedi. Kapaklı Kaymakamlığı ise organizedeki Çerkezköy Devlet Hastanesi ek binasını Çerkezköy OSB Müdürlüğü’ne karşılığında yeni ve modern bir hastane yapmaları şartıyla devretmek için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
Haber / Ahmet KARDEŞ