Çerkezköylü hafriyatçılar dertli

Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile hafriyat konusunda büyük sıkıntılar yaşayan ve geçtiğimiz yıllarda dernekleşen Çerkezköy hafriyatçıları inşaat sektöründe sorun haline gelen hafriya

GÜNDEM 7.02.2016 14:02:00 0
Çerkezköylü hafriyatçılar dertli

Çerkezköy Hafriyatçılar Derneği inşaat sektöründe sorun haline gelen harfiyat döküm sahalarının Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Çorlu Önerler Köyü ne ya da Saray vize arasındaki Saray çöplüğüne alınmasından dert yanıyor. Yetkililerden bu soruna acil çözüm bulmasını isteyen hafriyatçılar, Çerkezköy Kızılpınar veya Pınarça tarafında döküme uygun sahaların olduğunu dile getiren hafriyatçılar, sektörde ciddi anlamda bir durgunluk yaşadığını söylüyor.
MALİYET İKİ KATINA ÇIKIYOR
Hafriyatçılar döküm yerlerinin uzaklığından dert yanarak fiyatların yüzde 200 yüzde 300’e varan bir artış olduğunu bunun da maliyetlere yansıdığını ifade etti. Çerkezköy'deki müteahhitlerin ve sanayi inşaatlarının maliyetlerine yansıdığı için metreküpü 10-12 TL'ye mal olurken Çorlu ya da Saray vize arasına dökülen hafriyatın maliyeti ise 25-30 TL'yi bulduğunu belirten hafriyatçılar, bu durumun hem sektörü hem de inşaat yaptıran firmaları ciddi manada etkilediğini kaydetti. 
BAŞKANLAR BU SORUNU ÇÖZSÜN
Çerkezköy ve Kapaklı'da yaklaşık 30 hafriyat firmasının bulunduğunu ifade eden Trakya Hafriyatçılar Derneği Başkanı Oktay Hacıoğlu gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'tan gerekse Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan bir araya gelerek sektörün sorununa çözüm bulmalarını istedi.
Marmara Haber