Bakan Müezzinoğlu Diyarbakır'da

Bölgedeki sağlık yöneticileri ile yapılacak toplantıya katılmak üzere Diyarbakır'a giden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletimiz bu terörizmin altında ödediği ağır bedellerinden de kur

GÜNDEM 5.02.2016 11:55:00 0
Bakan Müezzinoğlu Diyarbakır

Hep birlikte bir taraftan insanı yaşatma duyarlılığı gösterirken, bir taraftan da insanımıza ağır bedeller ödeten teröre ve terörizme de hep birlikte dik duruşun güzel, güçlü örneklerini sunmaya da devam edeceğiz" dedi.

İLK ZİYARET VALİLİĞE

Bakan Müezzinoğlu, dün sabah saatlerinde Diyarbakır’a gitti. İlk olarak Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, valilik şeref defterini imzaladı. Daha sonra valilik makamına geçen Bakan Müezzinoğlu, burada açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, kentteki sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi, hem Diyarbakır’daki sağlık yöneticileri ile hem de bölge illerdeki sağlık yöneticileri ile bölgenin sağlık değerlendirmesini yapmak için Diyarbakır’a geldiğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “4-5 aydır güvenlik açısından gerek Diyarbakır insanımızın gerekse bölgedeki insanımızın bazı sorunları var. Bu, sağlık alanında hizmetleri sunumumuzda bazı zorlukları yaşamamıza vesile oluyor. Veya vatandaşımızın hak ettiği güçlü hizmetleri alımında da bazı aksamalara vesile oluyor. Biz arkadaşlarımız ile bunları daha ideal noktaya nasıl taşırızı değerlendireceğiz. Ama esas arzumuz bu sokakların bu şehirlerin kardeşlik şehri, medeniyet şehri değerlerimizi kültürlerimizi farklılıklarımızı zenginlik olarak yaşayabileceğimiz o medeniyet sürecine yeniden en kısa zamanda taşımayı arzu ediyorum. İnşallah en kısa zamanda da huzurlu güvenli, geleceğe umutla bakan gelecek vizyonlarını konuşabilen noktaya da en kısa zamanda gelmeyi temenni ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra DSİ toplantı salonuna geçen Bakan Müezzinoğlu, burada bölge sağlık temsilcileri ile değerlendirme toplantısına katıldı.