Süleymanpaşa Şubat Meclisi'ni yaptı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 2016 yılı Şubat ayı toplantısını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

GÜNDEM 4.02.2016 14:12:00 0
Süleymanpaşa Şubat Meclisi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 11 gündem maddesinin yanı sıra 2016 yılı ocak ayı meclis toplantısında ihtisas komisyonlarına havale edilen evraklar ve belediye birimlerinden gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

HÜRRİYET MAHALLESİ’NE ASKERİ SAVAŞ UÇAĞI KONULMASI GÖRÜŞÜLECEK

Meclis gündeminin beşinci maddesinde yer alan “Hürriyet Mahallesi Şehit Rüştü Ökeler Caddesi ile Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nin kesiştiği noktaya Askeri Savaş Uçağı konulması ve protokol yapılması için Belediye Başkan Yardımcısı görevlendirilmesi talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.” konusu görüşülürken Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile yapılacak protokol için oy birliği ile yetki verildi.

DÖRT MÜDÜRLÜK BAŞKA MÜDÜRLÜKLERE BAĞLANARAK ALT BİRİM OLDU

Gündemin bir diğer maddesi olan “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik gereği Süleymanpaşa Belediyemize ait Teşkilat yapımız belirlenmiştir. 07.05.2014 tarih ve 43 numaralı Belediye Meclis Kararıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kurulmuştur. Belediyemizin görev ve yetki alanına giren ve mevzuatla verilen görevlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini teminen, faaliyet alanlarının birbirinin devamı ve tamamlayıcısı nitelikte olması mevcut personelin daha verimli hizmet vermesi, hizmetlerde koordinasyon ve bütünlüğün sağlanması amaçlanmış olup, bu nedenle teşkilat organizasyon yapısında bazı değişiklerin yapılması gerektiği sonucuna varılmıştır. Bu nedenle; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün kaldırılarak 2016 yılı Bütçe ödenekleriyle birlikte Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün alt birimi olması, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün kaldırılarak 2016 yılı Bütçe ödenekleriyle birlikte Fen İşleri Müdürlüğünün alt birimi olması, Veteriner İşleri Müdürlüğünün kaldırılarak 2016 yılı Bütçe ödenekleriyle birlikte Sağlık İşleri Müdürlüğünün alt birimi olması, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün kaldırılarak 2016 yılı Bütçe ödenekleriyle birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğünün alt birimi olması konusunun 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 48 inci maddesi uyarınca konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.” konusu da oylamaya sunulurken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptığı açıklamada; “8 ayrı birim 4 ana birimde toplanıyor. Çalışmalarımızı daha kolaylaştıracağını ve personel tasarrufu olacağını da düşünerek böyle bir değerlendirme yaptık.” dedi.

Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nin oy birliği ile kabul ettiği madde sonrası Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün alt birimi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fen İşleri Müdürlüğünün alt birimi, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğünün alt birimi ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü de Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün alt birimi oldu.

Meclis toplantısı diğer gündem maddelerin, ihtisas komisyonlarına havale edilen evraklar ve belediye birimlerinden gelen evrakların görüşülmesi ile sona ererken 2016 yılı Mart ayı meclis toplantısının 2 Mart 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılmasına karar verildi.