Tutuksuz yargılanacak

Kapaklı'da meydana gelen ikamet hırsızlığının şüphelisi olarak gözaltına alınan Ş.A.'nın, uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yaptığı iddia edildi. Şüpheli çıkarÄ

GÜNDEM 2.02.2016 13:27:00 0
Tutuksuz yargılanacak

Kapaklı’da 19 Ocak tarihinde meydana gelen ikamet hırsızlığının şüphelisi, olaydan yaklaşık 2 hafta sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. İddiaya göre Atatürk Mahallesi Gözde Sokak’taki bir binada dairelerden birine giren 24 yaşındaki Ş.A., çaldığı yaklaşık 10 bin Lira’lık ziynet eşyası ile birlikte evin önünde bulunan kiralık araca binerek kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasından şüphelinin binaya giriş ve çıkışını tespit eden polis, daha sonra şüphelinin kullandığı kiralık aracın plakasını ve aracın kiralandığı yeri belirledi.

EVİNDEN 17,5 GRAM EROİN ÇIKTI
Yaklaşık iki hafta süren tahkikat sonucunda şüpheli Ş.A., aynı yerden başka bir araç kiralamak için geldiği sırada, burada pusuya yatan polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan Ş.A.’nın evinde yapılan aramada 17,5 gram eroin ve 3 adet de enjektör bulundu. Uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen şüphelinin, hırsızlık olayını da uyuşturucu madde temin edebilmek için gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.
TUTUKSUZ YARGILANACAK
Şüpheli Ş.A., İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından önce sağlık kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne, sonrasında da Çerkezköy Adliyesi’ne götürüldü. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Haber / Ahmet KARDEŞ