Yürüyemiyen kadının iki dizine de protez yapıldı

Tekirdağ Özel Star Medica Hastanesi'nde total diz protezi ameliyatı geçiren Birsen Gülgezen, ameliyattan 20 gün sonra koltuk değneği kullanmadan yürümeye başladı.

GÜNDEM 2.02.2016 12:00:00 0
Yürüyemiyen kadının iki dizine de protez yapıldı

Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Özel Star Medica Hastanesi’nde her iki dizinden de operasyon geçiren 65 yaşındaki Gülgezen, ameliyattan 20 gün sonra yürüyerek doktorunu bile şaşırttı.

HASTA KOLTUK DEĞNEKSİZ YÜRÜYOR
Operasyon hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Bülent Akdemir, hastası Gülgezen’in yürüyememe şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyledi, Uzman Dr, Akdemir, hastanın dizlerindeki kireçlemenin ilerlemesi ve ilaç tedavisinin de faydalı olmayacağını belirterek diz protezi yapımına karar verdiklerini ifade etti. İki taraflı aynı seansta diz protezi yapılan hastanın durumunun iyi olduğunu belirten Akdemir, “Hastamızın ameliyatının birinci ayı. Hasta, şu an koltuk değneksiz, rahatlıkla günlük faaliyetlerini sürdürecek şekilde yürüyebiliyor. Şimdiki tedavi süreci ilaca ihtiyaç duymadan devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Hasta Gülgezen, “Ameliyattan 10 gün sonra tek bastonla yürümeye başladım. 10 günden itibaren o bastonu da bıraktım. Normal şekilde yürümeye başladım. Çok şükür iyiyim, sağlığım yerinde, günlük hayatımı güzel götürüyorum. Hareketlerime devam ediyorum. Hap da kullanmıyorum” dedi.
Yürümeye operasyondan 20 gün sonra başladığına değinen Gülgezen, tekrardan sağlığına kavuştuğu için Uzman Dr. Akdemir’e teşekkür etti.